Stefanie van der Gragt

Welkom op de speciale fanpagina van Stefanie van der Gragt, de Nederlandse verdedigster die sinds de zomer van 2018 speelt voor de Barça-vrouwen. Ze tekende in juni 2018 een tweejarig contract bij Barça, waarmee ze haar droom, om voor de beste club ter wereld te spelen, in vervulling zag gaan. Ze is hierdoor de tweede Nederlandse voetbalster in de Catalaanse hoofdstad, want ook Lieke Martens speelt inmiddels een jaar voor FC Barcelona.

Stefani van der Gragt - training outfit

Stefanie gaat met deze stap naar Barcelona haar tweede buitenlandse avontuur aan. In het seizoen 2016/17 speelde ze namelijk in de Duitse Bundesliga voor Bayern München. Hier kwam ze echter niet veel in actie en dus koos ze ervoor bij Ajax te gaan spelen. Daar maakte ze afgelopen jaar zoveel indruk dat FC Barcelona besloot om tot een transfer over te gaan. Afgelopen januari kreeg Stefanie te horen dat er een Europese club interesse had in haar diensten, maar pas in maart werd concreet dat het hierbij om Barça ging. Van der Gragt begon haar carrière bij AZ Alkmaar, maar heeft ook nog vier seizoenen Telstar en een seizoen FC Twente op haar imposante lijst staan.

Stefani van der Gragt en Lieke Martens - Catalaanse SupercupDe 26-jarige Van der Gragt speelt bij Barça met rugnummer 3, het rugnummer dat bij de mannen toebehoort aan ras-Catalaan Gerard Piqué. Ze heeft echter al vaker in Barcelona gevoetbald, want met de voetbalvrouwen van FC Twente mocht Van der Gragt het in het seizoen 2015/16 opnemen tegen Barça in de kwartfinales van de Champions League. Haar eerste succes bij Barcelona heeft ze al beleefd, want ze mocht de Catalaanse Super Cup al bijschrijven op haar palmares. De linkspoot won afgelopen seizoen met Ajax de Eredivisie en pakte ook de KNVB Beker. In de finale scoort ze met een kopbal uit een corner tegen PSV. Ze verkeert dus in de vorm van haar leven en hoopt dat vast te houden in La Liga.

De fanclub heeft in haar eigen magazine (20-1, september 2018) aandacht besteed aan de komst van Stefanie. Download hier het artikel (als pdf) en lees o.a. via welke route zij uiteindelijk bij de Barça-dames terecht kwam.

Prijzen:
● Catalaanse Super Cup (FC Barcelona): 2018