Nieuws April 2012

01-04

1 April grap: Cesc en Piqué ruziën om Shakira

Vanmiddag 1 april plaatsten we BREAKING nieuws over Piqué en Fàbregas. De twee zouden in de clinch liggen nadat Cesc zeer intiem gesignaleerd was met de vriendin van Piqué, zangeres Shakira. Een aantal oplettende volgers op twitter wisten direct dat het om een 1 april grap ging. Toch ging het nieuws als een lopend vuurtje op het internet. Vele mensen retweette het bericht en een aantal voetbal accounts namen het nieuws voor waar aan, zonder een bronvermelding te doen.

De volgende tweet circuleerde binnen de korte tijd over het internet: “Cesc Fàbregas was gisteren uit de selectie gezet omdat hij flirtte met Shakira, de vriendin van teamgenoot Gerard Piqué. Een ruzie volgde.” En “Barcelona heeft Cesc Fàbregas een spreekverbod opgelegd voor het voorval. Het is niet bekend of hij wel speelt tegen AC Milan.”

Een andere FC Barcelona fan account op twitter nam het bericht ook voor waar aan maar herstelde wel snel nadat deze gehoord had dat het 1 april was. Ook een Nederlandse account van de aartsvijand Real M. herstelde het nieuws met de volgende tweet: “Trouwens, de tweet over Fàbregas en Piqué was ook een 1 april grap. Jammer.”

Wij als redactie hebben veel plezier gehad in deze eenmalig actie. En laten we het maar als een compliment opvatten dat meerdere voetbal accounts het nieuws als waarheid zagen zonder extra bronnen te checken!

Zie hier het bericht dat we plaatsten:

Barcelona heeft middenvelder Cesc Fàbregas voor onbepaalde tijd uit de selectie gezet. Het duel tegen Bilbao bekeek Fàbregas al vanaf de tribune. In eerste instantie was een vermeende rugblessure opgegeven als reden voor zijn absentie. Trainer Guardiola zou Fàbregas willen sparen voor de Champions League ontmoeting met AC Milan. Nu blijkt dat Fàbregas buiten de ploeg is gelaten wegens disciplinaire redenen.

Afgelopen week onthulde de Spaanse 'Story' enkele intieme foto's van Fàbregas met Shakira, de wereldberoemde vriendin van Barça verdediger Gerard Piqué. Tijdens een van de laatste trainingen voor het duel met Bilbao zou het op het veld zijn uitgelopen tot een handgemeen tussen Piqué en Fàbregas. Barcelona wil niet ingaan op het voorval maar Guardiola liet weten een 'familiaire' band erg belangrijk te vinden binnen de huidige selectie. Overigens speelde Piqué een prima wedstrijd. Ook Guardiola was tevreden: “We hebben onze oude Piqué weer terug.”

Of Fàbregas tegen AC Milan aan de aftrap zal verschijnen is de vraag. Barcelona onthoudt zich voorlopig van elk commentaar en heeft de middenvelder een spreekverbod opgelegd.