Nieuws Juli 2009

26-07

Al-Ahly-Barça 1-4

Net als tegen de Spurs stelde Guardiola veel jeugdspelers op in het duel tegen Al-Ahly. De ploeg uit Egypte verloor eerder in het toernooi al met 5-0 van Celtic en ook tegen de Blaugranas hadden ze geen kans. Barça opende de eerste score na een kwartier. Bojan wist de bal knap uit een moeilijke hoek langs de Egyptisch doelman te schuiven. De jonge Catalaan raakte tijdens de het schot geblesseerd. Het zag er even ernstig uit maar na een korte tijd langs de lijn hervatte Bojan de wedstrijd. Waar Barcelona de eerste helft de overhand had kreeg Al-Ahly steeds meer kleine kansjes. Dit resulteerde in de 26e minuut in hun eerste grote kans. Abou Treka stond goed vrij in de 16 maar Jorquara wist zijn kopbal makkelijk te pakken. In de 31e minuut was het wel raak voor Al-Ahly. Na een mooie dieptepass wist Elagizy de buitenspelval te ontlopen. Toen hij ook Jorquera wist te passeren kon Elagizy de 1-1 in open doel binnen schieten. In de 35e minuut kreeg Victor Sánchez voor Barça een mooie kans. Na een mooie voorzet kopt Sánchez alleen recht op de doelman. Niet lang daarna weet Barça zijn voorsprong toch weer terug te pakken. Met een fantastisch afstandschot wist Rueda de bal met een streep de kruising in te jagen. De twee teams gingen met een 2-1 stand de rust in.

Net als het eerste duel tegen de Spurs koos Guardiola ervoor met 11 nieuwe spelers te beginnen aan de tweede helft. Zoals verwacht stond ook Messi binnen de lijnen. Met basisspelers als Valdés, Gudjohnsen en Touré ging het beter draaien bij Barça. Dit resulteert in een mooie combinatie van de Blaugranas die uiteindelijk voor de 3-1 zorgde. Pedro, in een tweetje met Messi, wist de 16 binnen te stormen en voor te geven. De voorzet ging nog voorbij aan Gudjohnsen maar Jeffren was doeltreffend. In de 67e minuut is het weer raak. Gudjohnsen stuurt Pedro met een dieptepass weg die op zijn beurt niet aarzelde en de bal voorbij de doelman van Al-Ahly werkte. In de 72e minuut kon Jeffren voor zijn tweede tekenen. Na een steekbal van Messi stond Jeffren alleen voor de doelman maar die wist zijn doel schoon te houden. Al-Alhy maakte het Valdes ook nog moeilijk. De Catalaanse doelman wist een goede mogelijkheid van Forkey te pareren. In de 81 minuut mocht Al-Ahly weer blij zijn met zijn doelman. Pedro gaf de bal mooi mee met Dalmau maar ook hij faalde alleen voor de keeper. In de rebound wist ook Gudjohnsen de bal niet te controleren. Na 90 minuten kon Guardiola tevreden zijn, vooral met de tweede helft. Of Barcelona de Wembly cup in ontvangst mag nemen weten we pas na het duel tussen Celtic en Tottenham.