Nieuws Augustus 2009

16-08

Athletic de Bilbao-Barça 1-2

Barcelona heeft goede zaken gedaan in het eerste duel om de Spaanse Supercup. De Blaugranas wisten verdiend te winnen met 2-1. Terwijl Guardiola Messi, Iniesta, Ibrahimovic en Márquez thuis moest laten stond Henry ondanks dat hij net hersteld is van een blessure in de basis. Barcelona startte goed. Na 3 minuten kon Bojan de eerste kans op zijn naam schrijven. Een mooi schot spatte uiteen op de lat. In de 11e minuut vuurde Alves van een meter of 30 een schot op doel. De bal op weg richting de kruising werd door de Bilbao doelman alleen net over het doel getikt. Barça bleef de wedstrijd domineren dit resulteerde in de grootste kans tot dan toe. Naar een mooie voorzet van Abidal in de 24e minuut werkte Xavi een haast niet te missen kans over het doel. Kort daarna stond Bojan alleen voor de keeper. Ditmaal lag de doelman goed in de weg. Pas in de 31e minuut kreeg Bilbao zijn eerste kans. Het schot van Ocio ging maar nauwelijks over het doel van Valdés. Hoewel Barcelona niet echt in de problemen kwam kreeg Bilbao kort daarna weer een kans. Met een listig schot probeerde De Marcos de bal over Valdés het doel in te werken. De Catalaanse doelman wist nog net de bal over de lat te tikken. Een minuut voor de rust gebeurde waar Barça bang voor was. Bilbao kwam op een onverdiende 1-0 voorsprong. Het was weer De Marcos met een schot op Valdés. Op ongelukkig wijze eindigde de bal via Puyol in het doel. Kort daarna werd er meteen voor de rust gefloten.

Aan het begin van de tweede helft waren beide teams aan elkaar gewaagd. Bilbao zat er iets feller op maar dit resulteerde niet echt in kansen. Barcelona ging weer meer combineren en kreeg meer balbezit. In de 57e minuut wist Barça dan eindelijk de verdiende gelijkmaker te maken. Na een voorzet van Keita kwam de bal bij Pedro. De jongeling wist de bal in alle rust terug te leggen op Xavi. Xavi schoot op zijn beurt de bal goed langs de doelman van Bilbao. Vanaf dat moment ging Barcelona op zoek naar de voorsprong die in de 66e minuut viel. Na een korte passeer beweging schoot Pedro de bal op doel. Die ging prachtig buiten het bereik van de doelman de rechterhoek in. Waar Bilbao aan het begin van de tweede helft nog aardig wist te combineren was het alleen Barcelona dat aanviel. Keita had bijna het volgende doelpunt op zijn schoen. Na een steekbal stuitte zijn poging tegen de doelman. De volgende kans was voor Dani Alves. Maar de Braziliaan zag zijn schot via de lat weer in het veld terugkomen. De scheidsrechter floot af bij een 1-2 eindstand. Guardiola kon dus met een gerust hart terug naar Barcelona keren om zich op te maken voor het Gamper toernooi en volgende week het tweede duel om de Supercup.

Valdés, Alves, Puyol, Piqué, Abidal, Touré, Xavi (Busquets), Keita, Pedro, Henry (Jeffren), Bojan