Nieuws Augustus 2015

06-08

Barça - AS Roma 3-0

De Blaugrana’s hebben woensdagavond voor de 38e maal de Joan Gamper trofee gewonnen. In het eigen Camp Nou werd met 3-0 gewonnen van AS Roma. Het duel werd voorafgegaan door de traditionele presentatie van spelers plus de technische en medische staf.

In de eerste helft had Barça het beste van het spel. Het duurde daarom ook niet lang voor de eerste kans zich aandiende. Lionel Messi kon van afstand schieten, maar was een eenvoudige vangbal voor doelman Wojciech Szczęsny van AS Roma. Ook Luis Suárez, Ivan Rakitić en Rafinha wisten de Blaugrana’s niet op voorsprong te zetten. Net binnen het half uur wist Neymar de 1-0 op het scorebord te zetten. Messi wist met een pass Jérémy Mathieu te bereiken, die op zijn beurt de bal voorgaf op de vrijstaande Braziliaan. Neymar twijfelde niet en wist Barça op voorsprong te zetten. Nog voor rust werd de voorsprong verdubbeld. Dani Alves gaf voor op Neymar, die op zijn beurt Messi in stelling bracht. La Pulga wist de ruststand op 2-0 te bepalen.

Na rust was het spelbeeld hetzelfde. Het team van Luis Enrique had het betere van het spel. De aanvallen stapelden zich op, maar zowel Messi, Suárez en Neymar wisten niet te scoren. Na een uur spelen werd er door beide ploegen flink gewisseld. Barça bleef de betere ploeg en wist halverwege de tweede helft op 3-0 te komen. Rakitić wist met een fraai schot keeper Szczęsny te verschalken. Na deze treffer daalde het tempo werd het duel professioneel uitgespeeld. Enige smet op de wedstrijd was het uitvallen van Jordi Alba, die met een spierblessure werd gewisseld. In het slot van het duel konden Rakitić, Pedro en Munir gevaarlijk worden, maar wisten dit niet in treffers uit te drukken.

Opstelling eerste helft: Ter Stegen Alves, Bartra, Vermaelen, Mathieu, Rakitić, Mascherano, Rafinha, Messi, Suárez en Neymar

Opstelling tweede helft: Bravo, Alba (75’ Halilovic), Bartra, Piqué, Sergi Roberto, Busquets, Iniesta, Rakitić, Sandro, Munir, Pedro