Nieuws Augustus 2015

17-08

Barça - Athletic Bilbao 1-1

FC Barcelona is er niet in geslaagd om de Spaanse Supercopa te winnen. In het eigen Camp Nou wisten beide ploegen in een spektakelstuk met 1-1 gelijk te spelen. Door de 4-0 winst van de Basken in het eigen San Mamés heeft Athletic Bilbao deze Supercup gewonnen. Dit is voor het team van Ernesto Valverde de eerste hoofdprijs sinds 1984. Ook toen wonnen de Basken de Supercopa.

Het team van Luis Enrique begon gretig aan het duel en hoopte op deze manier een snelle aansluitingstreffer te scoren. Door het verdedigende werk van Athletic Bilbao kregen de Blaugrana’s, door onder andere Pedro en Gerard Piqué nog wel kansen, maar hield de Baskische ploeg nog wel stand. Toch wist het Catalaanse team voor rust op voorsprong te komen. Ivan Rakitić wist met een mooie voorzet Luis Suárez te bereiken. De Uruguayaan gaf op zijn beurt de bal voor op Lionel Messi, die Barça op voorsprong wist te zetten.

Na rust werd de druk van de Blaugrana’s nog verder opgevoerd, maar Athletic bleef goed verdedigen. Onder andere Pedro leek op weg naar het doel te kunnen, maar werd afgevlagd voor buitenspel. Even later kwam Barça met een man minder te staan, toen Piqué de rode kaart te zien kreeg na aanmerkingen op de scheidsrechter. De Catalanen konden er hierna via Rakitić en Luis Suárez de score nog vergroten, maar beide waren niet scherp genoeg in de afronding. Een kwartier voor tijd wisten de Basken de gelijkmaker te scoren. Jérémy Mathieu werd na een lange pass in de lucht afgetroeft door Óscar de Marcos, waarna de bal bij
Aritz Aduriz terechtkwam. In eerste instantie wist Claudio Bravo nog redding te brengen, maar in tweede instantie was de spits wel doeltreffend. Na deze treffer was de spanning uit de wedstrijd, waardoor ook het tempo daalde. In de laatste minuten van het duel kwamen de bezoekers ook met een man minder te staan. Invaller
Kike Sola kreeg een rode kaart na inkomen met een hoog been. Er werd in de slotfase niet meer gescoord, waardoor de eindstand werd bepaald op 1-1.

Opstelling Barça: Bravo, Alves, Piqué, Mascherano, Mathieu, Busquets, Rakitic (68’ Munir), Iniesta, Messi, Suárez en Pedro (68’ Sandro)