Nieuws April 2012

01-04

Barça - Athletic Bilbao 2-0

FC Barcelona blijft meedoen in de strijd in La Liga. In Camp Nou hadden de Blaugranas weinig problemen met Athletic Bilbao. Voor beide teams kwam het treffen wat ongelegen. De bezoekers speelden donderdag nog in Duitsland tegen Schalke 04 en Barça mag dinsdag weer aan de slag in de Champions League. Coach van Bilbao, Bielsa, spaarde dan ook een aantal spelers. Zijn topschutter Lorrente bekeek bijvoorbeeld het duel vanaf de bank.

Doelman Iraizoz werd al snel na de aftrap getest. Met moeite bokste hij een hard schot van Alves weg, en kort daarop zag hij de vrijstaande Piqué vanaf 9 meter net naast schieten. Later zag Thiago zijn goal afgekeurd worden. Na een mooie typische Barça aanval tussen Alves en Messi stond Thiago net buitenspel waardoor zijn treffer zijn telde. Piqué kreeg veel ruimte van Bilbao waardoor de verdediger vaak mee naar voren kon. Uit een moeilijke hoek maakte hij dan ook bijna de openingtreffer. Met veel moeite wist hij de bal voorbij de doelman te werken maar op de lijn werkte de oplettende Bilbao verdediging weg. Vlak voor rust was het dan toch raak. Messi stuurde met zijn 10e assist van het seizoen Iniesta de diepte in. El Blanquito nam de bal goed mee en schoot verwoestend de bal in het dak van het doel. Een prachtige 1-0 van de Blaugranas. Messi en Adriano kregen nog kansen om de scoren te verdubbelen maar Iraizoz stond weer goed. Tevreden met de voorsprong konden Guardiola en zijn mannen aan de thee.

Aan het begin van de tweede helft had Barcelona het even moeilijk met een vrijtrap van Bilbao. Uiteindelijk wisten Mascherano en Thiago de bal weg te werken. Messi testte aan de andere kant doelman Iraizoz nog maar eens. Maar de hij stond weer goed. Ook een schot van Tello is gemakkelijk voor Iraizoz. Toch moet hij de bal nog een keer uit de netten vissen. Na een misschien wat makkelijke gegeven strafschop, waar Tello in de 16 van achteren neergehaald werd, maakte Messi zijn 36e van het seizoen. Bij Bilbao leek de batterij leeg. Piqué kreeg een hele goede kans om de bezoekers nog meer pijn te doen. Maar hij raakt een vrije kopkans voor de goal helemaal verkeerd. Even later is het dan toch Bilbao die een grote kans kreeg. De bal rolde langs Valdés, maar Piqué werkte weg voor de doellijn. Voor het einde kregen invallers Keita en Pedro nog mooie kansen. Keita zag zijn schot op de lat uiteenspatten en het schot van Pedro werd gekeerd door wie anders dan Iraizoz. De scheidsrechter floot af bij een 2-0 eindstand. Barça mag tevreden zijn met de overwinning en kan zich gaan focussen op het duel van dinsdag tegen AC Milan. Omdat Real Madrid eerder op de avond ook won, is de achterstand in La Liga nog steeds 6 punten.

Opstelling FC Barcelona: Valdés, Dani Alves, Piqué, Mascherano, Adriano, Busquets, Thiago, Iniesta (77' Xavi), Alexis (83' Keita), Tello (62' Pedro) en Messi.

Bekijk hier de samenvatting van Sport1.