Nieuws Februari 2022

06-02

Barça - Atlético 4-2

FC Barcelona heeft de vierde plaats van Atlético Madrid overgenomen door met 4-2 te winnen van het team van Diego Simeone.

Zoals verwacht lieten de bezoekers het spel in de openingsfase aan de blaugranas. Ondanks wat kansen voor onder andere Ferran, wist Atlético toch op voorsprong te komen. In de achtste minuut wist Yannick Carasco te ontsnappen aan de Catalaanse verdediging en de score te openen. De achterstand duurde niet lang, want slechts twee minuten later wist Jordi Alba met een fantastische volley de gelijkmaker binnen te werken. Barça had na deze treffer het overwicht en kwam halverwege de eerste helft terecht op voorsprong. Adama Traoré wist met een mooie voorzet Gavi te bereiken, die fraai binnen wist te koppen. Het team van Diego Simeone leek na deze achterstand wakker te worden en wat aan de achterstand te willen doen. Hierdoor kregen de blaugranas wat meer ruimte. Een paar minuten voor rust resulteerde dit in de derde treffer van Barça. Ronald Araujo wist in de zeldzame keren dat hij in het strafschopgebied van de tegenstander kwam, te scoren.

Na rust lieten de Catalanen hetzelfde spel zien: aanvallend goed verzorgd. Dit resulteerde binnen minuten in de tweede helft in de 4-1. Deze keer wist Dani Alves de defensie van de bezoekers hard binnen te schieten. Nog binnen het uur kon het team van Diego Simeone iets terugdoen. Luis Suárez wist de Madrilenen met een echte Suárez goal weer een beetje terug in de wedstrijd te brengen. Halverwege de tweede helft maakte Dani Alves een overtreding, waar de scheidsrechter, na aanraden van de VAR, de rode kaart voor gaf. Het beloofde een spannende slotfase te worden, maar Atlético kon weinig gebruik maken van de ontstane ruimte. Door de man-minder situatie kwam het team van Xavi niet meer zo veel aan aanvallen toe als in de eerste helft. Toch bleef de 4-2 staan.

Opstelling Barça: Ter Stegen, Alba, Piqué, Araujo, Alves, Pedri (66’ Nico), Busquets, Frenkie de Jong, Traoré (61’ Aubameyang), Ferran Torres, Gavi (70’ Dest).