Nieuws April 2015

28-04

Barça-Getafe 6-0

De 2-0 zege op stadsgenoot Espanyol was nog maar net geboekt, of FC Barcelona kon midweeks alweer aantreden in de Primera División. Ditmaal thuis in Camp Nou met het bezoek van Getafe. Real Madrid was met de zege op Celta de Vigo wederom tot twee punten genaderd, oftewel geen enkele ruimte om gas terug te nemen!

Zorgen waren geheel overbodig. Het werd een ware galavoorstelling. Dé avond van het supertrio Messi-Neymar-Suárez! Barça zat er vanaf het fluitsignaal bovenop en al in minuut acht viel de openingstreffer en een geniale: Lionel Messi mocht aanleggen voor een penalty nadat Luis Suárez was neergehaald, en de Argentijn wipte met een brutale panenka de bal zó over de keeper heen: 1-0!
Even leek daar de gelijkmaker te vallen, toen Claudio Bravo te ver buiten zijn doel stond en de bal bijna over hem heen in het doel verdween. De Chileen behield met een dramatische redding echter de nul.
Daarna gingen alle remmen los. Na 25 minuten scoorde Suárez een heerlijk doelpunt, nummer 99 van het supertrio, en men kon zich nog amper afvragen of nummer honderd vanavond nog zou vallen, of hij viel! Ditmaal was Neymar het eindstation van een fantastische aanval, alsof de blaugranas het erom deden dat de drie aanvallers om de beurt mochten scoren.
Het einde was echter nog lange niet in zicht. Camp Nou had amper adem gehaald of daar was de 4-0! Xavi Hernández werkte zich vrij op de rand zestienmetergebied en plaatste de bal met een prachtige trap in de verre bovenhoek. En niet veel later volgde er opnieuw een juweeltje van een aanval die eindigde bij Suárez, die heerlijk zijn tweede doelpunt van de avond tegen de touwen werkte: 5-0.

Tijd voor de rust, en voor Getafe om even op adem te komen. Daar bleken de bezoekers bij terugkeer op het veld echter weinig aan te hebben. Binnen tien minuten stond de 6-0 al op het scorebord: Leo Messi zag kans uit te halen en scoorde alsof het hem amper moeite koste. Geweldig!
En het bleef maar komen. Geen doelpunten, maar Camp Nou en alle kijkers werden op de meest heerlijke aanvallen getrakteerd. Xavi kreeg een luide, staande ovatie toen hij gewisseld werd voor Pedro. Suárez was tweemaal dicht bij zijn hattrick, maar werd gedwarsboomd door de Getafe-keeper.
Getafe leek nog een tegentreffer te maken, maar het zachtjes rollende balletje belandde op de paal. Messi deed nog van zich horen aan de andere kant. Zijn inzet belandde op het keepersbeen, en zijn prachtig krullende vrije trap van de rand van het zestienmetergebied werd weg gebokst. Marc Bartra zag zijn harde kopbal nog nét over het doel zeilen.

De stand bleef onveranderd een 6-0 monsterzege en de scheidsrechter verloste Getafe uit haar lijden. Barça pakte de drie punten met deze heerlijke voetbalshow en kan zich gaan opmaken voor de uitwedstrijd tegen Córdoba van aanstaand weekend.

Opstelling FC Barcelona: Bravo, Alves (68’ Montoya), Bartra, Mathieu, Adriano, Busquets (45’ Sergi Roberto), Xavi (59’ Pedro), Rafinha, Suárez, Messi en Neymar.

Opstelling Getafe: Guaita, Arroyo, Alexis, Velázquez, Roberto Lago, Lacen, Juan Rodríguez (64’ Álex Felip), Pedro León (75’ Escudero), Emi, Hinestroza, Babá (49’ Ivi).