Nieuws November 2012

27-11

Barça-middenveld genomineerd voor Wereldelftal van het Jaar

De FIFA en de FIFPro (de internationale spelersvakbond) hebben maandag de namen bekendgemaakt van de vijftien middenvelders die kans maken op een plaats in het wereldelftal van het jaar (de FIFA FIFPro 2012 World XI). Nadat een week eerder al de complete defensie van het team van Tito Vilanova werd genomineerd, bleek maandag ook het complete middenveld van Barça te zijn genomineerd: Sergio Busquets, Cesc Fàbregas, Andrés Iniesta en Xavi Hernández.

Voor Xavi en Iniesta is de verkiezing een bekend fenomeen. De naam van Xavi is in de laatste vier opeenvolgende edities van het wereldelftal te vinden en Iniesta werd in de laatste drie edities van het all-star team opgenomen. Voor Cesc en Busquets zou het de eerste keer worden dat een nominatie om kunnen zetten in plaatsje bij de beste elf van het jaar.

De FIFPro sloot zich acht jaar geleden aan bij de FIFA om gezamenlijk jaarlijks de verkiezing van het all-star team te organiseren. Ruim 45.000 stembiljetten zijn verspreid door de FIFA, want zowel de lijst genomineerden als het uiteindelijke elftal worden gekozen door de voetballers zelf.

Op 7 januari 2013, tijdens het Ballon d’Or Gala van de FIFA, zal onthuld worden welke drie spelers zijn opgenomen in het wereldelftal van 2012.

De overige genomineerden zijn: Xabi Alonso, Modric, Özil (Real Madrid), Schweinsteiger, Ribery (Bayern Munich), Touré Yaya, Silva (Manchester City), Hazard, Lampard (Chelsea), Pirlo (Juventus) en Gerrard (Liverpool)

Donderdag 29 november maken de FIFA en de FIFPro de vijftien genomineerde aanvallers bekend.

De FIFA FIFPro 2011 World XI zag er als volgt uit: Iker Casillas, Dani Alves, Gerard Piqué, Sergio Ramos, Nemanja Vidic, Xabi Alonso, Andrés Iniesta, Xavi, Lionel Messi, Cristiano Ronaldo en Wayne Rooney.