Nieuws Februari 2023

24-02

Barça uitgeschakeld in EL

Het gemis van Dembélé, Pedri en Gavi kon niet volledig opgevangen worden door de overige spelers. Busquets had het moeilijk, Frenkie was niet in staat het spel naar zijn hand te zetten, Lewandowski werd nauwelijks gevonden en ter Stegen was niet in staat om 2 doelpunten te voorkomen.

2-1 winst voor Manchester United door een prima doelpunt van Antony. Old Trafford was afgeladen vol. Eindelijk weer eens Europese winst op een topclub. United startte goed met een kans in de 3e minuut, gestopt door ter Stegen. Het tempo lag aan beide kanten hoog.

In de 14e minuut een strafschop voor Barça nadat Balde in de 16 onderuit was getrokken. Lewandowski scoorde de 0-1 na een curieuze aanloop. Barça bleef goed georganiseerd voetballen. Balde was op dreef. De Gea hield zijn doel schoon na een poging van Barça.

Hoe anders was het de 2e helft. United ging fel van start en in de 47e minuut scoorde Fred de 1-1. De grillige Antony was inmiddels ingevallen en hij produceerde zijn 1e schot in de 55e minuut. De beste kans voor Barça volgde in de 60e minuut: een kopkans van Koundé, uit de hoek gehaald door de Gea.

In de 73e minuut kreeg Antony het op zijn heupen. Vanaf rechts richting het strafschopgebied: een hard schot met zijn linkerbeen: 2-1. Geen kans voor ter Stegen. Xavi probeerde met een aantal wissels het tij te keren: Torres voor Roberto, Fati voor Raphinha en Alonso voor Araújo. Het mocht niet baten.

Kansen werden er nauwelijks gecreëerd. Jawel, nog eentje. In de 93e minuut nog een kans voor Lewandowski. Maar het leed was al geschied. Op deze avond en met deze opstelling, bleek Manchester United te sterk.

Voor Barça is de Europese droom voorbij. Blijven over het kampioenschap en de Spaanse beker. Uiteraard blijven wij vertrouwen houden in deze geweldige spelersgroep.

Visca Barça!!

Opstelling: ter Stegen, Balde, Christensen, Koundé, Araújo (81”Alonso), Kessie, Frenkie, Busquets, Raphinha (76”Fati), Lewandowski, Roberto(70”Torres)