Nieuws April 2015

18-04

Barça - Valencia 2-0

Zaterdagmiddag heeft FC Barcelona met 2-0 van Valencia gewonnen. Hiermee hebben de Blaugrana’s de koppositie in La Liga vast weten te houden.

Het team van Luis Enrique kwam al vroeg op voorsprong. Luis Suárez wist in de eerste minuut op aangeven van Lionel Messi Barça op voorsprong te zetten. Deze treffer bezorgde het Catalaanse team niet de beoogde rust, want Valencia probeerde zich in het duel te vechten. In de negende minuut kreeg Los Che daar een uitgelezen mogelijkheid voor de gelijkmaker toen de scheidsrechter een overtreding van Gerard Pique zag in het eigen strafschopgebied van de Catalanen. De bezoekers kregen een penalty, die genomen werd door Daniel Parejo. Claudio Bravo onderscheidde zich en stopte de strafschop. Het team van Nuno Espírito Santo kwam er voor rust met onder andere Paco Alcácer gevaarlijk uit, maar wisten de gelijkmaker niet te scoren. Messi kreeg aan het eind van de eerste helft nog de kans om de score te verdubbelen, maar zijn schot ging net naast. Hierdoor werd de ruststand 1-0.

FC Barcelona kwam na rust beter uit de kleedkamer. Met de komst van Ivan Rakitić, die in het veld was gekomen voor Adriano, had Barça meer overwicht op het middenveld. De Blaugrana’s kregen ook meer kansen. Zo kon Neymar na een voorzet van Dani Alves koppen, maar de kopbal was te zwak om Diego Alves, de keeper van de bezoekers, te verrassen. Halverwege de tweede helft kreeg het team van Luis Enrique een vrije trap te nemen. Uiteraard trad Lionel Messi aan voor deze buitenkans. De inzet van La Pulga was zoals altijd zuiver, maar belandde op de kruising. Ook Neymar en Pedro kregen de kans de score te verdubbelen, maar zonder succes. In de laatste minuut wist Messi, nadat van eigen helft alleen op de keeper af kon gaan en in tweede instantie scoorde. Meteen na deze treffer floot de arbiter af, waardoor de Argentijnse sterspeler voor de 2-0 eindstand wist te zorgen en zijn 400e treffer voor Barça maakte.

Opstelling Barça: Bravo, Alves, Piqué, Mathieu, Adriano (46’ Rakitić,) Busquets, Mascherano, Xavi (80’ Sergi Roberto), Messi, Suárez (65’ Pedro) en Neymar.