Nieuws Oktober 2017

19-10

Barça wint van Olympiacos

Barça heeft een grote stap gezet richting kwalificatie voor de knockout fase van de Champions League door de 3-1 winst op Olympiacos. Barça voert groep D aan met 9 punten. De eerste helft startte en Barça nam gelijk het initiatief. Uit een corner was Luis Suárez dichtbij de openingstreffer, maar hij werkte de bal net naast de paal. In de 18de minuut was het raak, Deulofeu liep slim het strafschopgebied in en kreeg de bal door de lucht aangespeeld, hij gaf een voorzet die door de onfortuinlijke Nikolau in eigen doel werd geschoten: 1-0. Barça speelde Olympiacos bij vlagen zoek , Messi begon de kleine openingen te vinden en Deulofeu was een plaag op de rechterflank. Paulinho kreeg de bal mooi aangespeeld van Iniesta en raakte de lat met een bekeken kopbal. Luis Suárez werd mooi vrij gezet door Messi, maar zijn inzet werd op het nippertje gekeerd door een uitstekend keepende Proto. Net voor de rust liep Piqué een bal die hard werd ingespeeld door Deulofeu, de goal in. Helaas beoordeelde de scheidrechter dit als een handsbal. Dit betekende de 2 gele kaart en dus rood voor Piqué.

Magische Messi bereikt een mijlpaal.

De blaugranas gingen na de rust verder waar ze gebleven waren, ondanks dat ze met 10 man waren. Olympiacos stelde er aanvallend niet veel tegenover en beperkte zich tot verdedigen. In de 61ste minuut, legde Messi aan voor een vrije trap net buiten het strafschopgebied, hij plaatste de bal over de muur in de linkerhoek. Proto toucheerde de bal nog wel ,maar was te laat: 2-0. Dit was voor de Argentijnse balvirtuoos zijn 100ste Europese en 50ste doelpunt in 2017. In de 63ste minuut was het weer raak, Messi sneed door de verdediging van Olympiacos zijn voorzet werd door 2 man gemist, maar niet door Lucas Digne, hij schoot de bal hard over de grond binnen: 3-0. In de 90ste minuut maakte Nikolau zijn eigen doelpunt goed, door uit een corner binnen te koppen. Eindstand :3-1.

Opstelling Barça: Ter Stegen, Digne, Umtiti, Piqué, Sergi Roberto, Iniesta ( 67’ Rakitic), Busquets, (80’Gomes),Paulinho, Suárez, Messi, Deulofeu (46’ Mascherano).

Opstelling Olympiacos: Proto, Koutris, Nikolaou, Botiá, Elabdellaoui, Carcela (65’Pardo), Gillet (55’Durdevic), Zdjelar, Romao, Androutos, Odjidja-Ofoe (71’Fortounis).