21-12

Barcelona - Alaves 4-1

FC Barcelona trad vanmiddag om 16.00 uur in Camp Nou aan tegen Deportivo Alaves. Na de Clasico drie dagen later weer aan de bak. Nu tegen de nummer 15 van La Liga. Alaves werd midweeks uitgeschakeld door derdeklasser Jaen in de Copa del Rey.

Eerste helft:

Zonder Frenkie de Jong in de basis is het begin veelbelovend, goede combinaties, snelheid en veel beweging resulteren in wat mogelijkheden. er gaat een fout van een verdediger van Alaves aan vooraf waardoor Griezmann in de 14e minuut de Catalanen op een 1-0 voorsprong schiet. Na deze treffer kabbelt de wedstrijd voort, Barça heeft de overhand en een handvol kansen. De Basken stellen er niet veel tegenover. Messi is nog dicht bij een treffer na een snelle counter van Barcelona. Vlak voor rust knalt Vidal de 2-0 tegen de touwen. Het wachten is nog op de 50e van Messi dit kalenderjaar.

Tweede helft:

Barcelona kwam niet goed uit de kleedkamer. Slap, inspiratieloos voetbal, alsof de buit al binnen is.... Dit werdt dus afgestraft door Alaves! Pere Pons scoorde de aansluitingstreffer, 2-1. Messi schiet uiteindelijk na een kleine show van de warrig leidende leidsman de derde en tevens zijn 50e in dit kalenderjaar tegen de touwen. In 9 kalenderjaren heeft de Argentijnse superster er iedere keer 50 of meer gescoord. Suarez mag ook nog een duit in het zakje doen. De VAR zag een handsbal van Martin en de penalty die hierdoor volgde werd benut door de Uruguayaan, 4-1. Dit werd tevens de eindstand.