Nieuws Juli 2011

19-07

Bojan and Alexis bijna rond

Technisch directeur Zubizarreta heeft tijdens een persconferentie meer duidelijkheid gegeven over de transfergeruchten omtrent Bojan en Alexis Sánchez. Bij Bojan is een overeenkomst met Roma erg dichtbij. De aanvaller heeft ook nog niet meegetraind met de groep zodat hij over zijn toekomst kan nadenken. Voor zijn ontwikkeling zou AS Roma een ideale club zijn. Op dit moment staat Luis Enrique, die afgelopen seizoen coach van Barça B was, aan het roer bij de Italiaanse club. 

Wat betreft Alexis Sánchez ziet Zubizarreta het ook positief in. “Alle partijen werken hard aan een overeenkomst. We verwachten snel een eind te kunnen maken aan een lange onderhandeling”. De Chileen was nog actief op de Copa America. Alexis werd met zijn land in de kwartfinales uitgeschakeld door Venezuela. De verwachting was ook dat na een eventuele uitschakeling de overeenkomst snel gemaakt zou worden. 

Zubizarreta gaf ook wat meer openheid over Fabregas. Het zal geen geheim zijn dat Cesc hoog op het verlanglijstje van de blaugranas staat. Zubizarreta vertelde niets te willen forceren: “ Wij zitten in een positie dat we respect moeten hebben voor Arsenal. Hun zijn de gene die Cesc onder contract hebben. Wat wij kunnen doen is voorstellen maken voor een eventuele overgang die interessant kunnen zijn voor Arsenal. We willen niets forceren, en alles eerlijk spelen”.