Nieuws September 2009

02-09

Bojan, twee tot drie weken aan de kant

De overwinning van Barça op Sporting Gijón heeft zijn tol geëist. Doelpuntenmaker Bojan viel in de tweede helft ietwat ongelukkig uit. Nader onderzoek blijkt een dijbeenblessure van formaat te zijn. De jonge aanvaller die dit seizoen zo goed is begonnen zal twee tot drie weken rust in acht moeten nemen. Een fikse tegenvaller voor coach Guardiola die na het vertrek van Eto'o alleen Ibrahimovic in de spits achter de hand heeft.

In tegenstelling tot Bojan valt de blessure die linkerverdediger Maxwell in de zelfde wedstrijd opliep enigszins mee. Hij mag gewoon met de groep meetrainen.

Die groep bestaat door de vele interlandverplichtingen trouwens uit bitter weinig selectie spelers. Welliefst 14 spelers hebben zich over de wereldbol verspreid voor WK kwalificatie verplichtingen. De interessantste ontmoeting staan voor Messi en Alves op de agenda. Beide komen elkaar komende zaterdag in het Argentijnse Rosario tegen in de kraker Argentinië-Brazilië.

Piqué, Puyol, Xavi en Busquets spelen voor Spanje thuis tegen België. Fontás en Jeffren komen uit voor Spanje -21. Henry en Abidal zijn met Frankrijk de hort op terwijl Chygrynskiy meteen na zijn presentatie weer naar de Oekraïne is afgereisd. Ibrahimovic heeft zich in Zweden gemeld en de Afrikanen Keita en Touré zijn ook op pad.