Nieuws Juli 2014

05-07

Brazilië naar halve finale

Voor het eerst in twaalf jaar hebben de Goddelijke Kanaries de halve eindstrijd op het WK bereikt. Brazilië was vrijdagavond in de kwartfinale met 2-1 te sterk voor Colombia.

De Goddelijke Kanaries, met Neymar in de basis, begonnen sterk aan het duel en kwam al vroeg op voorsprong. Tiago Silva wist na zeven minuten de corner van Neymar binnen te werken. Brazilië bleef de hele eerste helft nog aanzetten, wat kansen opleverde voor Hulk en Neymar. Beide aanvallers wisten geen van deze kansen af te ronden.

In de tweede helft kwam Colombia iets beter in de wedstrijd. Toch wist David Luiz de score voor Brazilië te verdubbelen. Door een mooie vrije trap, scoorde de verdediger de 2-0. Tien minuten voor tijd leek de Colombiaanse aanvaller Bacca op Julio Cesar af te kunnen, maar de keeper maakte een overtreding ten opzichte van Bacca, wat de Colombianen een penalty opleverde. Deze werd binnen geschoten door James Rodríguez. In de slotfase kreeg Neymar een overtreding Juan Zuñiga te verwerken. De Braziliaanse aanvaller moest per brancard het veld verlaten. In het ziekenhuis bleek dat Neymar een gebroken rugwervel aan het duel over heeft gehouden. Het is nog onduidelijk hoe lang de aanvaller uit de roulatie is.

Door deze 2-1 overwinning speelt Brazilië dinsdag in de halve finale tegen Duitsland. De Duitsers wonnen vrijdag eerder op de avond met 1-0 van Frankrijk.