Nieuws Juni 2019

14-06

Copa Dagboek

Vrijdag is de Copa América in Brazilië begonnen. Namens Barça treden Leo Messi (Argentinië), Luis Suárez (Uruguay), Arturo Vidal (Chili) en Arthur Melo en Philippe Coutinho (Brazilië) aan.

Zoals gebruikelijk bij bijvoorbeeld ook de Europese - en Wereld - Kampioenschappen wordt er door het gastland afgetrapt. De Goddelijke Kanaries mochten in het eerste duel van het Zuid Amerikaanse Kampioenschap aantreden tegen Bolivia. Beide landen wisten in een matige eerste helft niet te scoren. De tweede helft was pas vijf minuten oud, toen Coutinho La Seleção met een penalty op voorsprong zette. Slechts drie minuten later verdubbelde Coutinho met een fraaie kopbal zelf de voorsprong. Vijf minuten voor tijd wist Everton, met een mooi schot, de eindstand te bepalen op 3-0.

Zaterdag op zondagnacht om middernacht speelt Argentinië ook het eerste duel. Messi en de zijnen nemen het dan op tegen Colombia.