Nieuws December 2017

17-12

FC Barcelona-Deportivo 4-0

FC Barcelona heeft optimaal geprofiteerd van de nederlaag die Valencia zaterdag leed bij Eibar. ze boekten een 4-0 zege op Deportivo la Coruña en staan nu zes punten ‘los’ in LaLiga.

Het Barcelona van trainer Ernesto Valverde verloor in oktober 2003 voor het laatst voor eigen publiek van Deportivo en ook dit keer konden de bezoekers uit Galicië niet stunten. Lionel Messi, die vlak voor de aftrap zijn Gouden Schoen in ontvangst had genomen, had de score al vroeg kunnen openen, maar liet na vier minuten een uitstekende kans liggen. Even later leek Luis Suárez er alsnog 1-0 van te maken, maar die treffer werd vanwege buitenspel afgekeurd. Deportivo kwam er nauwelijks aan te pas in het Camp Nou en het was wachten op de 1-0. Messi en Aleix Vidal lieten kansen onbenut, alvorens het via Suárez alsnog 1-0 werd. De Uruguayaan tikte op aangeven van Messi van dichtbij binnen en nog voor rust werd het via Paulinho 2-0. Nadat Messi de lat had geraakt, schoot de Argentijn na 41 minuten tegen de paal, waarna Paulinho er als de kippen bij was om de rebound te verzilveren. Suárez leek er op slag van rust 3-0 van te maken met een heuse ‘rabona’, maar de scheidsrechter oordeelde dat die inzet de doellijn niet volledig gepasseerd had en dus ging het feestje niet door.

Twee minuten na de pauze kon Suárez alsnog juichend weglopen, na een strakke voorzet van Sergi Roberto: 3-0. Barcelona nam na die derde treffer wat gas terug, wat Deportivo de kans bood om gevaarlijk te worden. Carles Gil probeerde het na 55 minuten met een aardig schot, maar kwam niet verder dan het zijnet. Messi kende een relatief ongelukkige avond, want halverwege de tweede helft raakte hij opnieuw het aluminium en even later werd zijn strafschop gekeerd door Rubén Martínez, nadat Suárez in het strafschopgebied was gehaakt en de arbiter de bal op elf meter legde. Er zou nog wel één treffer vallen: Paulinho tekende voor zijn tweede van de avond, door een rebound te benutten nadat Alba de paal raakte.

Een smet op de zege vormde het uitvallen van Paco Alcácer; de spits liep een spierblessure op en moet ongeveer drie weken toekijken.

Zaterdag El Clásico om 13:00 uur!