Nieuws Oktober 2011

03-10

Knieoperatie Afellay geslaagd

Ibrahim Afellay is maandag in een ziekenhuis in Barcelona met succes geopereerd aan zijn linkerknie. Tijdens de ingreep is de voorste kruisband in het gewricht gereconstrueerd. De 25-jarige middenvelder van FC Barcelona liep de ernstige blessure onlangs op tijdens de training.

Afellay werd geopereerd in het Hospital Quirón en de ingreep duurde in totaal vijftig minuten. Naast Ramón Cugat, een specialist als het gaat om knieblessures, was ook Barcelona’s clubarts Ricardo Pruna in de operatiekamer te vinden.

De Catalaanse club liet weten dat de artsen verwachten dat Afellay een half jaar nodig heeft om weer helemaal fit te worden. Dat zou betekenen dat Afellay voor het Europees kampioenschap in Polen en Oekraïne in de zomer van volgend jaar weer fit zou zijn. Bondscoach Bert van Marwijk zei vorige week er op te rekenen op de deelname van de voormalig aanvoerder van PSV aan het toernooi.

Het is vooralsnog ook onbekend wanneer Afellay aan zijn revalidatie kan beginnen: nu moet hij eerst rust houden. Afellay blijft nog een paar dagen in de kliniek en mag over zes dagen weer een beetje gaan bewegen.