Nieuws Mei 2011

28-05

Laatste training

Vrijdag heeft de ploeg van Guardiola voor het laatst voor de finale getraind.   De afgelopen dagen trainde de ploeg steeds op het trainingscomplex van Arsenal, maar vrijdag mocht het heilige gras van Wembley verkend worden.

De sfeer tijdens de training leek vreugdevol  maar ook was duidelijk dat iedereen geconcentreerd bezig was met zijn eigen taak. Bijna alle spelers oogden fit, alleen Pedro had wat problemen met de hamstrings. In zijn gezicht was duidelijk zichtbaar dat hij pijn had, dus het is nog niet duidelijk of hij zonder problemen kan spelen zaterdagavond.

De finale van zaterdagavond wordt al weken vergeleken met de finale van negentien jaar geleden, toen de eerste Europacup I werd gewonnen. Ook toen speelde Barça in het Wembley stadion. Tijdens de training waren Zubizarreta en de held van '92 Ronald Koeman aanwezig. Zubizarreta keek terug naar het jaar dat hij de Europacup I won en wist te vertellen dat het huidige Wembley helemaal niet meer lijkt op het oude stadion. Het huidige stadion is heel modern en enorm spectaculair.  Koeman en Guardiola omhelsde elkaar. Koeman zal zaterdagavond namens de NOS de analyse doen van de finale.