Nieuws September 2009

24-09

Luis Suárez naar Barça?

Verschillende kranten en nieuwssites spreken van een mogelijke overgang van Luis Suárez naar Barcelona. Zijn vele doelpunten zijn niet onopgemerkt gebleven en er wordt gezegd dat Barça hem in de winterstop wil gaan halen.
Barça kent het komende seizoen een overvol programma en een krappe selectie. Guardiola heeft meerdere malen gezegd dat hij een krappe selectie juist fijn vindt, maar Suárez is volgens hem een speler apart. Bovendien is er altijd het gevaar van blessures en Barça heeft niet veel alternatieven voor de aanval. Ibrahimovic, Henry en Messi zijn de vaste waarden, maar als vervangers heeft hij alleen Bojan en Pedro. Bojan is al geblesseerd, maar zal spoedig terugkeren. Pedro is een uitstekende voetballer, alleen ontbreekt het hem nog aan de nodige ervaring. Bij Barça Athlétic spelen genoeg talenten, zoals bijvoorbeeld Jeffren. Pep wil hem echter voorzichtig brengen en dus is hij nog geen goed alternatief.
Wanneer Barça Suárez niet haalt, zal een andere ploeg dit doen. Volgens Guardiola past Suárez perfect in het systeem van Barça, maar Pep wil nog niet bevestigen dat Barcelona hem daadwerkelijk gaat aantrekken. Wordt vervolgd…