Nieuws November 2012

29-11

Messi genomineerd voor Wereldelftal van het Jaar

De FIFA en de FIFPro (de internationale spelersvakbond) hebben donderdag de namen bekendgemaakt van de vijftien aanvallers die kans maken op een plaats in het wereldelftal van het jaar (de FIFA FIFPro 2012 World XI).

Hiermee maakt de aanvaller de lijst van spelers van Barça die kans maken om opgenomen te worden in het all-star team van 2012 compleet. Eerder gingen de verdedigers Jordi Alba, Carles Puyol, Javier Mascherano, Gerard Piqué en Dani Alves en middenvelders Sergio Busquets, Cesc Fàbregas, Andrés Iniesta en Xavi Hernández hem voor. FC Barcelona heeft met tien spelers de meeste nominaties binnen weten te halen.

De FIFPro sloot zich acht jaar geleden aan bij de FIFA om gezamenlijk jaarlijks de verkiezing van het all-star team te organiseren. Ruim 45.000 stembiljetten zijn verspreid door de FIFA, want zowel de lijst genomineerden als het uiteindelijke elftal worden gekozen door de voetballers zelf.

Op 7 januari 2013, tijdens het Ballon d’Or Gala van de FIFA, zal onthuld worden welke drie aanvallers zijn opgenomen in het wereldelftal van 2012.

Voor Messi zou het zijn vijfde opeenvolgende keer zijn, sinds 2007, dat hij verkozen wordt tot de beste elf spelers van 2012. Alleen Cristiano Ronaldo en John Terry werden net zo vaak als de Argentijn opgenomen in het all-star team.

De overige genomineerden zijn: Sergio Agüero, Mario Balotelli (Manchester City), Robin Van Persie, Wayne Rooney (Manchester United), Cristiano Ronaldo, Karim Benzema (Real Madrid), Edinson Cavani (Napoli), Didier Drogba (Shanghai Shenhua), Samuel Eto’o (Anzhi), Radamel Falcao (Atlético Madrid), Mario Gómez (Bayern München), Zlatan Ibrahimović (PSG) , Neymar (Santos) en Luis Suarez (Liverpool)

De FIFA FIFPro 2011 World XI zag er als volgt uit: Iker Casillas, Dani Alves, Gerard Piqué, Sergio Ramos, Nemanja Vidić, Xabi Alonso, Andrés Iniesta, Xavi, Lionel Messi, Cristiano Ronaldo en Wayne Rooney.