Nieuws Juni 2014

24-06

Neymar en Alves een ronde verder

Maandagavond heeft het Braziliaanse elftal, met Neymar en Dani Alves in de selectie, zich geplaatst voor de achtste finales van het WK in eigen land. Beide Barça spelers begonnen in de basis tegen Kameroen, die het zonder Alex Song moesten stellen vanwege een schorsing. De aanvaller van de blaugrana’s was in de 17e minuut al trefzeker. Tien minuten later kwam Kameroen via Matip op gelijke hoogte. Enkele minuten voor rust wist Neymar de Goddelijke Kanaries voor de tweede maal op voorsprong te zetten. Deze voorsprong werd in de tweede helft door Brazilië verder vergroot door doelpunten van Fred en Fernandinho, die zo voor een 4-1 overwinning zorgden.

Het team van Scolari is hiermee groepswinnaar van groep A en speelt in de achtste finales tegen het Chili van Alexis Sánchez. Chili verloor maandag eerder op de avond met 2-0 van Oranje door goals van Fer en Depay.

In de poule van Nederland en Chili wist Spanje met 3-0 te winnen van Australië. Voormalig Barça spits David Villa was in de eerste helft al trefzeker. Na rust wisten Torres en Juan Mata de score te vergroten.