Nieuws Juni 2013

01-06

Puyol: "Door tot mijn 40e"

Op vrijdagmiddag hield Carles Puyol een persconferentie. Hierin sprak de verdediger over zijn knieblessure die hem nu al ruim twee maanden aan de kant houdt. In de Champions League wedstrijd tegen Paris Saint Germain raakte de Catalaan zodanig geblesseerd aan zijn knie, dat opereren de enige oplossing was. “De eerste paar dagen na de operatie kon ik nauwelijks lopen, daarom ben ik blij dat ik nu kan herstellen en me volledig op de voorbereiding van volgend seizoen kan richten”, aldus Puyol. “Het gaat lastiger dan we hadden gedacht, maar het gaat de goede kant op. Het ziet er naar uit dat ik de voorbereiding ga halen” vervolgde de Catalaanse verdediger.

Over zijn toekomst was de aanvoerder duidelijk. “Ik heb nog een contract bij Barça voor drie jaar, dat dien ik uit. Het liefste ga ik door tot mijn 40e.” Puyol was daarom ook blij met het vertrouwen van president Sandro Rosell. “Bij FC Barcelona hebben ze me toch nog een contract voor drie jaar aangeboden, ondanks dat ik niet 100% fit ben. Daarom had ik Rosell eerst opgebeld om hem mijn woord te geven”, verklaarde de Catalaanse aanvoerder van de Blaugrana’s.

Tot slot kwam het nieuws over zijn ploeggenoten Éric Abidal en Víctor Valdés ter sprake. “Donderdag was een moeilijke dag. Het is nooit prettig om afscheid te nemen van zo’n fantastische ploeggenoot als Abidal. Hij heeft veel voor ons betekend”, verklaarde Puyol. De verdediger was daarom ook oprecht blij met het nieuws over de keeper van Barça: “Mijn goede vriend Valdés is de beste keeper ter wereld. Daarom is het ook goed nieuws dat hij ook volgend seizoen weer onder de lat zal staan bij FC Barcelona.”