Nieuws Januari 2017

29-01

Real Betis - FC Barcelona 1-1

Op het ongewone tijdstip van 12.00 uur trad Barça in Sevilla aan tegen Real Betis zonder vaste krachten Iniesta, Mascherano, Alba en Busquets.
Middenmoter Betis begon fel, zat de Barça-spelers kort op de huid en probeerde waar mogelijk de aanval te zoeken. In de 18e minuut leidde dit zelfs tot een schot op de paal, buiten bereik van ter Stegen. Een échte wake-up call was het niet.

Integendeel, het leek Betis meer vertrouwen te geven. Maar grote kansen konden we niet noteren, slechts een paar corners waren het resultaat. FC Barcelona stelde er zelf weinig tegenover en Betis-doelman Antonio Adan had dan ook een rustig begin van de middag. Tot de 38e minuut. Een geweldige aan van die begon bij ter Stegen en via een paar schijven uitmondde in een vrije kans voor Neymar. Hij schoot echter simpel tegen Adan aan, die zijn eerste serieuze redding moest verrichten. Tot de rust gebeurde er weinig meer. Alleen nog een gele kaart voor Piqué, maar de 0-0 ruststand was een terechte afspiegeling van de krachtsverhoudingen.

Na de onderbreking aanvankelijk hetzelfde beeld. Een fel Betis en een tam Barça. Een tweede waarschuwing was een schot op de lat boven ter Stegen in minuut 71. Meer pech voor Betis 3 minuten later toen de bal op de paal terecht kwam. Een doelpunt kon niet uitblijven en dat gebeurde dan ook. Alegria scoorde uit een corner in de 75e minuut de 1-0. Barça was eindelijk wakker geschud en leek te gaan aanzetten. Twee keer binnen 30 seconden een bal die wel of niet de achterlijn van Adan was gepasseerd, maar de  scheidsrechter besliste dat het geen doelpunten waren. De eerste bleek echter wel degelijk over de lijn te zijn geweest. Het was het lot van FC Barcelona dat tot dan ook geen inspiratie had getoond. Het tij leek niet meer worden gekeerd. Ook niet door MSN, dat zich pas tijdens de laatste 10-15 minuten met het spel gingen bemoeien. Maar dan als een duvel uit een doosje was het toch weer de individuele klasse van Messi en Suárez die voor de 1-1 zorgden in minuut 90.

Een teleurgesteld Barça droop af in  de wetenschap dat Real Madrid en Sevilla later op de dag nog in actie zouden komen en dus verder konden weglopen.

Voor FC Barcelona zaak om zich weer op te richten voor de kraker tegen Atletico Madrid in de halve finale van de Copa del Rey. Woensdagavond 1 februari om 21.00 in Madrid.