Nieuws Juni 2013

22-06

Weer een goal van Neymar voor Brazilië

Brazilië en Italië waren beide al zeker van de halve finale. De strijd in de laatste ronde van de groepsfase van de Confederations Cup ging nog wel om de winst in de groep. Brazilië startte wederom met Dani Alves en Neymar in de basis.

In het begin van het duel waren de Goddelijke Kanaries de betere en creëerde een aantal kansen. Onder andere Neymar kreeg een paar goede mogelijkheden. Naarmate de eerste helft vorderde werden de Brazilianen steeds slordiger. Hierdoor was de eerste helft wat tegenvallend. In de extra tijd van de eerste helft wisten ze toch nog op voorsprong te komen. Een kopbal van Fred uit een voorzet van Neymar werd nog gered door Buffon. De rebound was wel raak voor Dante.

De tweede helft leek even dezelfde kant op te gaan als de eerste. Toch kwam het stugge Italië langszij. Balotelli verlengde acrobatisch met een hoge hakbal op Giaccherini die goed langs doelman Júlio César binnenschoot. Het duurde echter niet lang voor Brazilië weer op voorsprong kwam. Wie anders dan Neymar schoot de 2-1 binnen. De nieuwe Blaugrana wist hard binnen te schieten vanuit een vrijetrap. Zijn derde van het toernooi en weer een prachtige treffer.

De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 4-2 voor Brazilië. Fred maakte met een knappe goal de 3-1. Chiellini wist de spanning terug te krijgen door de 3-2. Even leek Italie de overhand te krijgen maar het laatste woord was aan Fred die uit een rebound de 4-2 maakte. Alves speelde de gehele 90 minuten, Neymar werd vroeg tijdig naar de kant gehaald. De Goddelijke Kanaries zijn door de overwinning groepswinnaar geworden.