Boateng

Positie Aanvaller
DEBUUT VOOR BARCELONA
23/01/2019 Copa del Rey Sevilla - FC Barcelona 2-0

De veelzijdige, in Duitsland geboren ex-Ghanese international valt op door zijn veelzijdigheid en zijn ervaring in het Europese voetbal

Kevin-Prince Boateng werd op 6 maart 1987 in Berlijn geboren en tekende op 21 januari 2019 op 31-jarige leeftijd. Met ervaring in vier van de grootste competities van Europa, de Premier League, de Bundesliga, Serie A en La Liga, is hij een man die doelpunten scoorde waar hij ook was.

Hij begon zijn carrière bij zijn thuisstadclub Hertha en debuteerde op 13 augustus 2005 in de Bundesliga. In 2007 tekende hij voor Tottenham Hotspur voordat hij zes maanden naar Borussia Dortmund verhuisde. Het verblijf van Boateng in Duitsland werd ingekort door een terugkeer naar de Premier League en een verhuizing naar Portsmouth.

Na in 2010 voor Ghana te zijn verschenen voor de eerste van zijn twee Wereldbeker-optredens, maakte Boateng de overstap naar de Serie A voor AC Milan, waar hij een scudetto en de Italiaanse Super Cup won. In Lombardije speelde hij samen met de voormalige blaugranas Zlatan Ibrahimovic en Ronaldinho.

Een korte periode met Schalke 04 werd gevolgd door een terugkeer naar AC Milan gedurende zes maanden voordat de voormalige Ghanese international met Las Palmas naar La Liga ging. In het seizoen 2016/17 scoorde hij 10 doelpunten voor de eilandbewoners voor hij terugkeerde naar Duitsland bij Eintracht Frankfurt.

In de zomer van 2018 verhuisde hij naar Sassuolo, waar hij 4 goals scoorde in 13 wedstrijden in de Serie A voordat hij in 2019 lid werd van FC Barcelona.

Boateng in het nieuws

nieuwsoverzicht