Paco

Rugnummer 17
Positie Aanvaller
DEBUUT VOOR BARCELONA
10/09/2016 FCB-Alavés (1-2, La Liga)
Volg Paco Alcácer op Twitter!

Paco Alcácer was de laatste aankoop die FC Barcelona in de zomer van 2016 deed, waarmee het totaal op zes kwam. De 23-jarige aanvaller komt over van Valencia

Alcácer werd geboren in Torrent (Valencia) en bij een kleine, lokale club zette hij zijn eerste voetbalstappen. Valencia zag al zijn snel potentie en haalde hem naar haar eigen jeugdopleiding. Paco doorliep de verschillende rangen op hoog tempo en mocht reeds op zeventienjarige leeftijd zijn debuut voor het eerste elftal maken in het Spaanse bekertoernooi.
Ondertussen deed hij ook als jonge international ervaring op bij Spanje onder-19. Dat elftal won het het EK onder-19 van 2011 en dat succes leverde Alcácer een kans op bij het eerste team van Valencia in de voorbereiding op het 2011/12 seizoen. Zijn officiële debuut in de Primera División volgde op 18-jarige leeftijd in januari 2012.

Ondanks dat Paco in de voorbereiding op het seizoen 2012/13 meetrainde met het eerste elftal werd hij het seizoen uitgeleend aan Getafe. Daar deed hij het naast drie doelpunten zeer verdienstelijk en mocht na één uitleenseizoen al terugkomen bij Valencia om zich bij de hoofdmacht te voegen. Halverwege dat seizoen was Alcácer al uitgegroeid tot een vaste kracht binnen de selectie en viel vooral op wegens zijn neus voor de goal; zo scoorde hij tegen Basel in de kwartfinales Europa League een hattrick. Aan het einde van het 2013/14 seizoen werd hij tot de topscorer van Valencia gekroond.

Een uitstekende start in het seizoen erop leverde Paco een uitnodiging op om voor het Spaanse nationale elftal te spelen en in zijn eerste drie optredens voor La Roja scoorde hij drie doelpunten. Ook op clubniveau ging het hem voor de wind: op de allerlaatste wedstrijddag scoorde hij de goal dankzij welke Valencia zich plaatste voor de playoffs voor kwalificatie voor de Champions League.

Ook zijn laatste seizoen bij Valencia stond bol van de hoogtepunten. Aanvankelijk rouleerde hij met de andere aanvallers in de basis, maar toen er van coach gewisseld werd, werd Paco benoemd tot aanvoerder en dé goaljesdief. Hij pakte dertien doelpunten mee en daarbij zeven assists.

Met Alcácer haalt FC Barcelona een welkome versterking voor de voorhoede in huis die gevaar met zich meebrengt en uit het niets kan scoren. Hij is in staat ruimte te creëren, evenals kansen voor zichzelf én zijn teamgenoten. Vooral zijn eerste balaanraking is dodelijk. Hoewel Paco niet opvallend lang is, is hij een rasechte goaltjesdief die Barça hopelijk veel doelpunten zal brengen.

Seizoen club duels goals
2009-2012 Valencia B 64 42