Fan Club Barcelona

Over ons

Als voorzitter van de Fan Club Barcelona mag ik u, namens het bestuur en de redactie, van harte welkom heten op onze website. Ik wens u heel veel kijk-, lees- en luisterplezier.

Op deze pagina vindt u allerlei informatie over onze bijzondere fanclub. Ik vertrouw erop dat u net zo enthousiast wordt als wij dat al zijn.

Peter Goedbloed, voorzitter

Secretariaat

Voor alle zaken betreffende uw lidmaatschap kunt u terecht bij het secretariaat van de fanclub, welke (meestal) tijdens kantooruren bereikbaar is. Treft u bij het bellen van het secretariaat de voicemail, spreek dan duidelijk en rustig uw boodschap en/of uw naam en telefoonnummer in, dan ondernemen wij actie.
Het secretariaat is ook schriftelijk, zowel per brief, als per e-mail, bereikbaar.

Contactgegevens:
Fan Club Barcelona
Oranje Nassaustraat 1
5246 XR Rosmalen
E-mail: info@fanclubbarcelona.nl

Vergeet s.v.p. niet om uw lidnummer te vermelden als u contact opneemt met het secretariaat.

Ereleden

De Fan Club Barcelona is uiterst vereerd met het erelidmaatschap van enkele zeer vooraanstaande personen. Dit zijn:

Drie van Nederlands allerbeste voetballers ooit, te weten Johan Cruijff (postuum), Johan Neeskens en Ronald Koeman en daarnaast de Vicepresident van FC Barcelona, Jordi Cardoner.

Voor de op 24 maart 2016 helaas veel te vroeg overleden Johan Cruijff bewaarde de fanclub sinds haar oprichting het lidnummer 0001. Met 'El Salvador' had de Fan Club Barcelona meer dan één band, getuige de samenwerkingsovereenkomst met de Johan Cruyff Foundation.

Johan Cruijff

Johan Neeskens

Ronald Koeman

Jordi Cardoner

Fanclubmagazine "Barcelona"

Het zomernummer:

Met veel genoegen presenteren wij het laatste nummer van het seizoen, waarin we uiteraard terugkijken op het turbulente slot. Het onomstreden landskampioenschap geeft eens te meer de hegemonie in Spanje aan. Met 8 uit 11 een ongekende prestatie. Daartegenover staat de pijnlijke aftocht in Europa, gevolgd door de gelaten nederlaag in de finale van de Copa del Rey. De hoogte- en dieptepunten worden door Gerard Piqué in een veelzeggend interview verwoord. Met trots kunnen we u verder een exclusief interview met bondscoach en oud-Barça speler Ronald Koeman voorschotelen. Ronald heeft Barça nog altijd diep in zijn hart en hij wil het liefst zoveel mogelijk Nederlandse spelers in het blaugrana shirt: “Dat is alleen maar goed voor hun ontwikkeling”. Onderwerpen als de perfecte vrije trap en de geest van Cruijff leveren leuke gespreksstof op. Wie weet zien we Koeman ooit terug als coach van FC Barcelona. En hoe mooi is het dat de (toekomstig) Barça-coach dan erelid van de fanclub is. Op 6 mei jongstleden trad Ronald namelijk toe tot het prachtige rijtje met ereleden als Johan Cruijff en Johan Neeskens. In de vaste rubrieken staan we bij de dames stil bij de veelbelovende Europese prestaties in de Champions League. En speciaal voor de social media-liefhebbers onder de leden is er een exclusief interview met landgenoot Aviv Shoshan, dé contentmaker van FC Barcelona. Wederom een grote diversiteit aan onderwerpen. We wensen u veel lees- en kijkplezier!
Bekijk het magazine... (Het 'laden' duurt even!)

Het fanclubmagazine "Barcelona" is een prachtig full color glossy tijdschrift, dat met hart en ziel door de fanclubredactie gemaakt wordt. Het verschijnt vier keer per seizoen.

Fan Club Barcelona op Twitter

Als moderne fanclub zijn we natuurlijk ook op de voet te volgen op Twitter. Lees alles over de dagelijkse gang van zaken van de grootste buitenlandse fanclub van FC Barcelona. Zo is er alles te lezen omtrent de wedstrijden van FC Barcelona, maar ook over interviews met prominente Nederlanders, vergaderingen, speciale fandagen, de Penya-avond, enz. Dus sluit je aan en word een 'follower' van de Fan Club Barcelona!

Logo Facebook

Fan Club Barcelona op Facebook

Als moderne fanclub zijn we natuurlijk ook op de voet te volgen op Facebook. Word 'vriend' en ontvang (bijna) dagelijks het actuele nieuws over FC Barcelona.

Meest gestelde vragen

Tal van onderwerpen worden uitvoerig beschreven onder "Meest gestelde vragen" (faq), te vinden rechtsbovenaan deze pagina of klik hier

Korting op fanartikelen

Als lid van de fanclub kun je, met een korting van 7,5%, allerlei fanartikelen kopen. Kijk hiervoor op onze Fanshop.

Penyabijeenkomsten

Twee keer per jaar organiseert de fanclub op wisselende voetballocaties een landelijke penyabijeenkomst rond de wedstrijden tegen Real Madrid.
Kijk voor een leuke impressie eens op de pagina Penyabijeenkomsten.

Fanclub op TV

De fanclub is meermaals op TV geweest en wij hebben een aantal van deze uitzendingen op YouTube gezet. Kijk voor een overzicht op de pagina
Fanclub op TV.

Fanclub in het Nieuws

Voor een overzicht van een aantal referenties aan en artikelen over de fanclub in binnen- en buitenlandse media en kranten kun je terecht op de pagina Fanclub in het Nieuws.

Oproep vrijwilligers

De Fan Club Barcelona wordt volledig gerund door enthousiaste vrijwilligers, die gezamenlijk staan voor een professionele werkwijze, waarbij het belang van de leden altijd voorop staat.

De fanclub is specifiek op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor de redactie van het magazine, de website nieuwsdienst en de sociale media redactie. Te veel werk komt nu terecht op de schouders van te weinig mensen, terwijl met een uitbreiding van het vrijwilligersbestand de werkzaamheden aangenaam verdeeld kunnen worden.

Om het hoge niveau van onze fanclub in stand te kunnen houden zoeken wij daarom naar serieuze kandidaten die hun specifieke kwaliteiten en een deel van hun tijd aan de fanclub willen besteden.

Bent u een echte Barça-fan, draagt u uw fanclub een warm hart toe en heeft u schrijftalent, meldt u dan middels een kort gemotiveerd briefje of e-mail bij ons aan. U krijgt gegarandeerd voldoening uit de energie die u er in steekt! En wij kunnen het weten, want wij spreken uit ervaring!