Fan Club Barcelona

Over ons

Als voorzitter van de Fan Club Barcelona mag ik u, namens het bestuur en de redactie, van harte welkom heten op onze website. Ik wens u heel veel kijk-, lees- en luisterplezier.

Op deze pagina vindt u allerlei informatie over onze bijzondere fanclub. Ik vertrouw erop dat u net zo enthousiast wordt als wij dat al zijn.

Peter Goedbloed, voorzitter

Secretariaat

Voor alle zaken betreffende uw lidmaatschap kunt u terecht bij het secretariaat van de fanclub, welke (meestal) tijdens kantooruren bereikbaar is. Treft u bij het bellen van het secretariaat de voicemail, spreek dan duidelijk en rustig uw boodschap en/of uw naam en telefoonnummer in, dan ondernemen wij actie.
Het secretariaat is ook schriftelijk, zowel per brief, als per e-mail, bereikbaar.

Fan Club Barcelona
Oranje Nassaustraat 1
5246 XR Rosmalen
E-mail: info@fanclubbarcelona.nl

Vergeet s.v.p. niet om uw lidnummer te vermelden als u contact opneemt met het secretariaat.

Ereleden

De Fan Club Barcelona is uiterst vereerd met het erelidmaatschap van enkele zeer vooraanstaande personen. Dit zijn:

Jordi Cardoner (Vice-president van FC Barcelona) en twee van Nederlands allerbeste voetballers ooit, te weten Johan Cruijff (postuum) en Johan Neeskens.

Voor de op 24 maart 2016 helaas veel te vroeg overleden Johan Cruijff bewaarde de fanclub sinds haar oprichting het lidnummer 0001. Met 'El Salvador' had de Fan Club Barcelona meer dan één band, getuige de samenwerkingsovereenkomst met de Johan Cruyff Foundation.

Johan Cruijff

Johan Neeskens

Jordi Cardoner

Fanclubmagazine "Barcelona"

Het winternummer:

Zoals gebruikelijk met het eerste magazine van een nieuw voetbalseizoen kijken we volop naar wat de zomer ons heeft gebracht en wat de nieuwe campagne ons gaat brengen. We nemen afscheid van Neymar Jr. en verwelkomen naast de nieuwe coach Ernesto Valverde ook Gerard Deulofeu, Nélson Semedo, Paulinho en topaankoop Ousmane Dembélé. Onze Nederlandse trots Lieke Martens mag in dit rijtje natuurlijk niet ontbreken! Naast de gebruikelijke spelersportretten en dubbelzijdige uitklapposter zetten we een aantal rubrieken ook deze jaargang voort, zoals Camp Nou Nieuws en de sporttakken van FC Barcelona. Ook kijken we vooruit naar de groepsfase van de Champions League, vertellen we u iets meer over het Japanse Rakuten, de kersverse hoofdsponsor van Barça, én bieden we u een exclusief tipje van de sluier voor een aanstaande publicatie van Edwin Winkels, een reisgids voor Catalonië & Barcelona die in november zal verschijnen.
Bekijk het magazine... (Het 'laden' duurt even!)

Het fanclubmagazine "Barcelona" is een prachtig full color glossy tijdschrift, dat met hart en ziel door de fanclubredactie gemaakt wordt. Het verschijnt vier keer per seizoen.

Fan Club Barcelona op Twitter

Als moderne fanclub zijn we natuurlijk ook op de voet te volgen op Twitter. Word 'follower' en ontvang (bijna) dagelijks het actuele nieuws over FC Barcelona.

Logo Facebook

Fan Club Barcelona op Facebook

Als moderne fanclub zijn we natuurlijk ook op de voet te volgen op Facebook. Word 'vriend' en ontvang (bijna) dagelijks het actuele nieuws over FC Barcelona.

Meest gestelde vragen

Tal van onderwerpen worden uitvoerig beschreven onder "Meest gestelde vragen" (faq), te vinden rechtsbovenaan deze pagina of klik hier

Korting op fanartikelen

Als lid van de fanclub kun je, met korting van 7,5%, allerlei fanartikelen kopen. Kijk hiervoor op onze Fanshop.

Penyabijeenkomsten

Twee keer per jaar organiseert de fanclub op wisselende voetballocaties een landelijke penyabijeenkomst rond de wedstrijden tegen Real Madrid.
Kijk voor een leuke impressie eens op de pagina Penyabijeenkomsten.

Fanclub op TV

De fanclub is meermaals op TV geweest en wij hebben een aantal van deze uitzendingen op YouTube gezet. Kijk voor een overzicht op de pagina
Fanclub op TV.

Fanclub in het Nieuws

Voor een overzicht van een aantal referenties aan en artikelen over de fanclub in binnen- en buitenlandse media en kranten kun je terecht op de pagina Fanclub in het Nieuws.

Oproep vrijwilligers

De Fan Club Barcelona wordt volledig gerund door enthousiaste vrijwilligers, die gezamenlijk staan voor een professionele werkwijze, waarbij het belang van de leden altijd voorop staat.

De fanclub is specifiek op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor de redactie van het magazine, de website nieuwsdienst en de sociale media redactie. Te veel werk komt nu terecht op de schouders van te weinig mensen, terwijl met een uitbreiding van het vrijwilligersbestand de werkzaamheden aangenaam verdeeld kunnen worden.

Om het hoge niveau van onze fanclub in stand te kunnen houden zoeken wij daarom naar serieuze kandidaten die hun specifieke kwaliteiten en een deel van hun tijd aan de fanclub willen besteden.

Bent u een echte Barça-fan, draagt u uw fanclub een warm hart toe en heeft u schrijftalent, meldt u dan middels een kort gemotiveerd briefje of e-mail bij ons aan. U haalt gegarandeerd voldoening uit de energie die u er in steekt! En wij kunnen het weten, want wij spreken uit ervaring!