Nieuws Maart 2010

06-03

Almeria-Barça 2-2

Barcelona heeft dure punten laten liggen in het uitduel tegen Almeria. In een duel waar veel gebeurde bleven de Blaugranas op een 2-2 steken. Barcelona begon het duel goed met twee schoten van Iniesta en Xavi. Beide schoten werden alleen niet gevaarlijk. Een betere kans was er na een mooie aanval, opgezet door Messi. De Argentijn drong knap door de verdediging heen en gaf de bal aan Pedro op rechts. Zijn voorzet haalde Ibrahimovic niet en ook de rebound werd door Messi naast gewerkt. Na 10 minuten licht veldoverwicht van Barça was het dan toch Almeria die de openingstreffer maakte. Een hoekschop werd knap binnengekopt door Cisma. Barcelona probeerde er alles aan te doen om de gelijkmaker te maken. Een vrije trap van Xavi werd door de doelman uit het doel gehaald. Ook Pedro die alleen voor de doelman werd gezet door Messi zag zijn bal stuitte op de keeper. Guardiola mocht ondertussen de tribune opzoeken na een rode kaart voor aanmerkingen op de leiding. Barcelona had grote moeite om door de verdedigende muur van Almeria te komen. De eerste helft weet Barça dan toch nog langszij te komen en wel uit een vrije trap. Messi schoot beheerst de bal over de muur heen met een soort van stiftbeweging. De doelman stond stil en zag de bal in de rechterhoek het doel in verdwijnen.  In de tweede helft kreeg Barcelona echter weer een tegenslag te verwerken. Een voorzet vanaf links werd ongelukkig in eigen doel binnengeschoven door Puyol waardoor Almeria weer op een voorsprong kwam. Kort daarna moest Barça zelfs door met 10 man. De scheidsrechter was resoluut nadat Ibrahimovic in een duel zonder de bal een schopbeweging maakte na zijn tegenstander, en trok de rode kaart. Barcelona wist toch weer langszij te komen. Een voorzet werd slecht door de Almeria verdediging weggewerkt, recht in de voeten van Messi. Die wist de bal simpel het doel binnen te werken. Barcelona was enkele keren zelfs dicht bij de voorsprong. Een schot van Messi werd door de doelman tegengehouden en Xavi zag zijn schot net overzeilen. Hoewel de blaugranas met 10 man speelden hielden ze het veldoverwicht. Het mocht niet baten en het duel eindigde in een teleurstellende 2-2.

Valdés, Alves, Puyol, Milito, Maxwell, Touré (74 Busquets), Xavi, Iniesta, Pedro, Messi en Ibrahimovic.