Nieuws April 2009

20-04

Alves: "Het zoeken naar excuses in arbitrale dwalingen is voor verliezers"

Nu de race om de titelstrijd in Spanje zijn hoogtepunt nadert, worden alle woorden uit de kampen van Barcelona en Madrid onder de loep gelegd en gebruikt om de druk op elkander op te schroeven. Guardiola had na de wedstrijd tegen Getafe nog maar net zijdelings laten weten dat hij dan wel nooit kritiek op de scheisrechters zou leveren in publiekelijk nabeschouwingen, maar dat hij wel notie had van wat ze de laatste tijd presteren of een nieuwe topic was geboren.

Op maandag werd er in beide kampen op verder geborduurd. Madrid coach Ramos gaf echter toe dat Guardiola in zijn recht stond een dergelijke uitspraak te plaatsen. Hij zag er geen betoog in om de scheidsrechters te verzoeken vanaf nu in het voordeel van Barcelona te gaan fluiten. In Can Barça voerde de Braziliaanse verdediger Dani Alves het woord en gaf te kennen dat het zoeken naar excuses in het falen van het arbitrale trio slechts voor verliezers is bestemd. "De resultaten van ons team zijn puur afhankelijk van onze voetballende capaciteiten en inzet. Of we nu winnen of verliezen, het ligt altijd aan onszelf. In het veld sta je er nooit bij stil dat de scheidsrechter de een of ander wel eens zou kunnen bevoordelen. Je gaat altijd van de goede trouw van de man uit. In de wedstrijd mag je het dan wel eens niet eens zijn met zijn beslissingen en zeg je daar wat van, maar na de wedstrijd houden we ons aan de afspaken en houden we onze mond." 

Op de vraag of hij wat van de stemmingmakerij uit Madrid had vernomen, zei de aanvallende rechtsback dat Barça momenteel zo goed draait, dat het geen zin heeft wakker te liggen van wat er ergens anders wordt gesuggereerd. "De sleutel van ons succes is de honger naar titels."