Nieuws Juni 2018

27-06

Argentinië verslaat Nigeria

Vanaf de aftrap is het gelijk duidelijk, de Argentijnen gaan fel van start. Willen ze nog een kans maken op de 2de ronde dan zal er gewonnen moeten worden. Ze geven de Nigerianen geen ruimte om te voetballen.

Dat resulteert in de 14” in een doelpunt. Ever Banega geeft een schitterende pass op Leo Messi die de bal controleert en prachtig binnenschiet, 0-1! Het stadion ontploft. Eindelijk heeft Leo zijn doelpunt op het WK!

De Argentijnen gaan verder, Messi geeft een schitterende pass op Higuain en de bal wordt door de doelman op tijd gered. Argentinië heeft de wedstrijd onder controle en na een overtreding op Di Maria volgt een vrije trap die door Messi op de paal wordt geschoten. Nigeria komt goed weg , maar weet zich geen raad met het hoog druk zetten van de Argentijnen.

In de 2de helft krijgen we een ander beeld te zien, Nigeria valt aan en de rollen zijn omgedraaid. Nigeria krijgt een corner en Mascherano houdt opzichtig vast, scheidsrechter kan niet anders dan een strafschop geven die door Victor Moses wordt benut, 1-1, 49”. Nigeria combineert beter en bij Argentinië is de spanning zichtbaar, want als de stand zo blijft is het uitschakelt.

Bondscoach Sampaoli voelt ook de druk en brengt Kun Aguero in voor Ajax verdediger Tagliafico 80” Argentinië geeft niet op en Pavon stoomt om en geeft een prachtige voorzet op Marcos Rojo, die de bal bal hard binnenschiet, 1-2! 86”. De spanning is te snijden de laatste minuten, maar Argentinië geeft dit niet weg en plaats zich voor de 2de ronde. Daar wacht een tegenstander van formaat Frankrijk.