Nieuws Augustus 2018

19-08

Barça - Alavés 3-0

Zaterdagavond hebben de blaugranas het eerste competitieduel van het seizoen 2018/19 gewonnen. In Camp Nou was het team van Ernesto Valverde met 3-0 te sterk voor Alavés.

Zoals verwacht had Barça het overwicht, maar de bezoekers uit Baskenland hadden de verdediging goed op orde. Toch kregen de blaugranas met Lionel Messi en Ousmane Dembélé grote kansen om op voorsprong te komen, maar hadden pech in de afwerking. Ondanks de grote kansen, werd er voor rust niet gescoord.

De tweede helft liet een zelfde spelbeeld zien, maar na rust werd er wel gescoord. Na iets meer dan een uur kregen de Catalanen een vrije trap. Wie anders dan Lionel Messi legde aan en schoot de vrije trap laag binnen. Een bijzondere mijlpaal, want de Argentijnse sterspeler scoorde de 6000e treffer voor Barça in de Primera División. Alavés kon ook in de tweede helft in aanvallend opzicht geen vuist maken en had hier ook geen antwoord op. In de slotfase verdubbelde Philippe Coutinho de voorsprong. De Braziliaan trok vanaf de linkerkant het strafschopgebied binnen en schoot de bal hard binnen. Enkele minuten later bracht La Pulga, na goed voorbereidend werk van Luis Suárez, de eindstand te bepalen op 3-0.

Opstelling Barça: Ter Stegen, Alba, Umtiti, Piqué, Sergi Roberto, Rakitić,
Semedo (46’ Coutinho), Busquets (85’ Vidal), Dembélé (77’ Arthur), Suárez, Messi