Barça - Atlético 1-0

Op woensdagavond hebben de blaugrana’s de heenwedstrijd in de kwartfinale van de
Copa del Rey met 1-0 gewonnen van
Atlético Madrid.

In de eerste tien minuten van het duel kreeg het Catalaanse team via Neymar en Lionel Messi een aantal kansen, maar door goed werk van keeper Oblak van Atlético wist Barça niet te scoren. De bezoekers wisten na een kwartier de blaugrana’s onder druk te zetten, maar zonder succes. Luis Suárez kreeg de bal via Ivan Rakitić op een presenteerblaadje, maar de Uruguayaan miste van dichtbij. Het team van Diego Simeone kreeg via Griezmann en Torres enkele kansjes, maar passeerden Marc Andre Ter Stegen niet. Ondanks dat Barça het beste van het spel had, bleef de ruststand 0-0 op het scorebord.

Na rust had het team van Luis Enrique het beste van het spel. Dit resulteerde in een aantal kleine kansen voor onder andere Andrés Iniesta, Jordi Alba en Neymar. De bezoekers, die in de rust Torres hadden vervangen voor Mandžukić, konden het verschil niet maken in de tweede helft. Zeven minuten voor tijd kreeg Barça een vrije trap. Nadat Messi deze vrije trap genomen had, werd er een overtreding op Busquets gemaakt. De scheidsrechter gaf Barça een strafschop. Atlético keeper Oblak kon eerste instantie nog redding brengen op de inzet van La Pulga, maar de Argentijn schoot de rebound binnen, waardoor het Catalaanse team met een 1-0 voorsprong aan de return gaat beginnen. Dat duel staat op 28 januari om 21.00 uur op het programma.

Opstelling Barça: Ter Stegen, Alves, Piqué, Mascherano, Alba, Rakitić (77’ Xavi), Busquets, Iniesta (87’ Bartra), Suárez, Neymar en Messi.

Bekijk HIER de samenvatting van Sport 1.