Nieuws April 2019

06-04

Barça - Atlético 2-0

FC Barcelona heeft op zaterdagavond de Spaanse landstitel zo goed als veilig gesteld, door naaste concurrent Atlético in eigen huis met 2-0 te verslaan en hierdoor 11 punten los te geraken van de directe titelconcurrent. Het was lang spannend in Camp Nou, maar uiteindelijk werd vlak voor tijd de ban gebroken door Luis Suárez en was het vervolgens Lionel Messi die aan alle onzekerheid een einde maakte. Atlético moest ruim een uur met een man minder spelen, door een rode prent voor spits Diego Costa.

Atlético opende vrij sterk, maar kreeg na dertig minuten een flinke klap toen Diego Costa met direct rood van het veld werd gestuurd wegens het beledigen van de scheidsrechter, Gil Manzano. Vervolgens ontketende er zich een Catalaanse belegering rondom het doel van Jan Oblak, maar die doelman liet keer op keer zien waarom velen hem als de beste keeper op de planeet zien. De sluitpost van Atlético had op alles een antwoord, en keerde gevaarlijke kansen van onder andere Coutinho en Suárez. Atlético probeerde af en toe het doel van Ter Stegen te teisteren, maar kwam niet verder dan enkele gevaarlijke standaardsituaties.

Vlak voor tijd leek het duel in 0-0 te gaan eindigen, een uitslag die voor Barça prima zou zijn met het oog op de naderende Champions League-duels. Suárez besloot echter anders, en schoof met een mooi schot van buiten de zestien alsnog de 1-0 langs Oblak. El Pistolero trok uit vreugde zijn shirt uit om de treffer die de titelstrijd definitief beslecht te vieren. Messi scoorde direct erna de tweede goal, een dolk in het hart van Madrid van de opnieuw dominerende Argentijn. Een zwaarbevochten maar terechte 2-0 zege op Atletì vormt de goede generale repetitie voor het duel met Manchester United. Barça neemt het daar komende week tegen op, met de hoop eindelijk weer de laatste vier in Europa te gaan behalen.

Opstelling Barça: Ter Stegen; Alba, Lenglet, Piqué, Roberto ('85 Semedo); Rakitic, Busquets, Arthur ('63 Malcom); Coutinho ('80 Aleña), Messi, Suárez

Foto: www.fcbarcelona.cat