Nieuws Maart 2018

04-03

Barça - Atlético Madrid 1-0

De blaugranas hebben zondagmiddag de topper tegen Atlético Madrid gewonnen. In het eigen Camp Nou werd het 1-0 voor de Catalanen. Hiermee heeft het team van Ernesto Valverde de koppositie in de Primera División verstevigd. De enige domper is het uitvallen van Andrés Iniesta. Don Andrés is geblesseerd geraakt aan zijn hamstring.

Beide teams begonnen sterk aan het duel en lieten zien dat ze vol voor de winst gingen. Barça had het balbezit, maar Los Colchoneros loerde op de counter. Halverwege de eerste helft kregen de blaugranas een vrije trap te nemen. Lionel Messi legde aan en schoot de bal hard binnen: 1-0. Deze treffer betekende de 600e in de carrière van La Pulga. Barça hield het overwicht, maar kon dit niet in doelpunten omzetten. Ook Philippe Coutinho kon van dichtbij de score niet verdubbelen.

Na rust kregen de bezoekers iets meer initiatief en kreeg via onder andere Saúl en Koke nog een aantal kleine kansen, maar konden Atlético niet op gelijke hoogte brengen. Hierdoor kwam de voorsprong niet in gevaar.

Opstelling Barça: Ter Stegen, Sergi Roberto, Piqué, Umtiti, Alba, Rakitić, Iniesta (36’ Gomes), Messi, Coutinho (86’ Paulinho), Suárez