Nieuws November 2015

04-11

Barça - BATE Borisov 3-0

De Blaugrana’s hebben het vierde duel in de groepsfase van de Champions League gewonnen. In Camp Nou was het team van Luis Enrique met 3-0 te sterk voor BATE Borisov. Bij Barça keerden Andrés Iniesta, Sergi Roberto en Thomas Vermaelen terug.

De Catalanen wilden al vanaf de start van het duel het verschil maken. Zo konden Neymar, Luis Suárez en Sergi Roberto er gevaarlijk uit komen, maar hadden weinig succes in de afwerking. In de beginfase van de wedstrijd was Luis Enrique genoodzaakt in te grijpen, toen Ivan Rakitić geblesseerd het veld moest verlaten. Voor hem in het veld kwam Munir El Haddadi. Na een half uur spelen werd er een overtreding op deze jonge aanvaller begaan, waardoor de scheidsrechter de bal op de stip legde. Neymar schoot deze strafschop in het doel en zette Barça op voorsprong. Enkele minuten later kon Adriano Correia de score verdubbelen, maar de verdediger zag zijn kans net naast gaan. Ook Suárez en Dani Alves probeerden voor rust het verschil te vergroten, maar voor rust werd er niet meer gescoord.

Na rust volgde de ene mooie aanval de andere op. Na een kwartier in de tweede helft wist Suárez alsnog de score te vergroten. Sergio Busquets opende op Neymar. De Braziliaan hield het overzicht en gaf voor op de Uruguayaan, die fraai doel trof: 2-0. Deze treffer besliste het duel definitief, waardoor de spanning van het duel verdween. Neymar en Marc Bartra kregen de kans om Barça op een grotere voorsprong te zetten, maar beide kansen troffen geen doel. Toch wist Neymar in de slotfase de eindstand te bepalen op 3-0, toen hij een voorzet van Suárez wist te verzilveren.

Opstelling Barça: Ter Stegen; Alves, Mascherano, Vermaelen, Adriano, S. Roberto, Rakitić (19’ Munir), Busquets (75’ Gumbau), Iniesta (68’ Bartra), Suárez en Neymar.