Nieuws April 2018

29-04

Barça Campiones

De kampioenswedstrijd begon met een mooie erehaag, gevormd door Déportivo la Coruna, als eerbetoon voor het winnen van de Copa del Rey.
En het begon ook goed. In minuut 7 was het al Coutinho die de 0-1 op het scorebord bracht. Maar daarna leek Barça het te makkelijk op te nemen. Dépor scoorde zelfs, maar deze werd afgekeurd wegens buitenspel. Het was geen wake-up call.
Het tempo bleef laag en pas rond minuut 30 kwam er weer wat actie door vooral Messi. Hij was het ook die in minuut 38 scoorde op aangeven van Luis Suárez. Maar de reactie kwam snel. Twee minuten later was het 1-2.
Na rust een zelfde spelbeeld. Dëportivo vocht voor zijn laatste kans om degradatie te ontlopen en scoorde zelfs de 2-2 in minuut 64. Even leek het erop dat het kampioenschap een week moest worden uitgesteld.
Maar het was Lionel Messi in hoogst eigen persoon die dit voorkwam. Eerst rondde hij een geweldige combinatie met Luis Suárez af en vlak daarna maakte hij ook de 4-2. Het betekende zijn 45e hattrick in zijn carrière en het bracht Barça de 25e kampioenstitel van de Primera Division.
Fc Barcelona kampioen en Seedorf met Déportvo gedegradeerd.

Opstelling Barça: Ter Stegen, Semedo, Piqué, Umtiti, Alba, Rakitic (87. Iniesta), Busquets, Coutinho (74.Paulinho),  Dembélé (68. Dennis Suárez), Luis Suárez, Messi.

 7. 0-1 Coutinho
38. 0-2 Messi
82. 2-3 Messi
85. 2-4 Messi