Nieuws Mei 2012

05-05

Barça-Espanyol 4-0

Zaterdag 5 mei mag in de boeken als een legendarisch avond. De stadsderby tegen Espanyol stond volledig in het teken van het afscheid van Pep Guardiola. De coacht stond voor de laatste keer langs de lijn in Camp Nou. Op het veld maakte Messi er een onvergetelijke avond van.

Het zou een emotionele avond worden waar Camp Nou een laatste keer haar dankbaarheid kon uitspreken richting Pep Guardiola. Op een groot spandoek op de tribune net voor het begin van het duel wat groot zijn afbeelding te zien met de tekst T'Estimem Pep, we houden van je, Pep! Dat er verder niets meer op spel stond was duidelijk te zien. De Blaugranas hadden de overhand maar het tempo was te laag om echt een verschil te maken. De openingsgoal kwam dan ook uit een dood speelmoment. Wie anders dan Messi, krulde behendig de bal over de muur in de kruising. Keita kreeg nog een goede kans op de 2-0. De Malinees probeerde doelman Cristian te omspelen maar die plukte de bal behendig van zijn schoen. De eerste helft was verder niet veel te beleven op twee kleine kansen van Iniesta.

Na de thee probeerde Barça het anders met schoten van ver maar ook dit kon geen potten breken. Toch mocht Messi voor zijn tweede goal van de avond aanleggen. Bij een ongevaarlijke aanval maakte Cristian Álvarez hands net binnen de 16 waardoor de scheidsrechter direct naar de stip wees. De Argentijn schoot via de binnenkant van de paal binnen voor 2-0. Aan de andere kant moest Pinto een keer in actie komen. De 2e doelman redde een hard schot laag uit de verre hoek, een knappe redding. Even later zag Pinto er iets minder goed uit toen de keeper wat onbezonnen uitkwam. Weiss mocht aanleggen voor open doel, maar Mascherano voorkwam atletisch de tegengoal met zijn hoofd. Hoewel het spel niet indrukwekkend was op het veld is de prestatie van Messi daarentegen weer ongelofelijk. De aanvaller maakte na een prachtige aanname zijn derde van de avond. Wederom een hattrick, en de 49e van het seizoen. En als klap op de vuurpijl kon Messi ook nog eens aanleggen voor zijn 50e van de Liga. Busquets werd in het strafschop gebied neergehaald en Messi schoot in dezelfde hoek binnen als de eerste penalty. Messi rende direct naar Guardiola om de goal met hem te vieren. Hij kreeg zelfs nog een kans om een vijfde te maken, maar dit leek te veel van het goede,  zijn stift met alleen de doelman voor zich ging naast.

Na afloop van het duel sprak Guardiola iedereen nog toe vanaf de middenstip. Hij bedankte voor een fantastische spelers groep en sprak zijn dankbaarheid richting het publiek in Camp Nou. Hij sloot af met de mooie woorden: “U bent een deel van mijn Leven”. De stadion speaker sprak op zijn beurt de woorden: “Kom ooit terug!”.

Opstelling Barça: Pinto, Montoya, Puyol, Mascherano, Adriano (77’ Tello), Keita (65’ Cesc), Busquets, Thiago, Iniesta (79’ Xavi), Messi en Pedro.

Gerelateerd nieuws