Nieuws December 2022

31-12

Barça - Expanyol 1-1

De blaugranas hebben het laatste duel van 2022 niet weten te winnen. In een enerverende slotfase werd het 1-1.

De blaugranas gingen voortvarend van start. Al binnen 7 minuten wist Marcos Alonso de Catalanen op voorsprong te zetten. Na deze treffer stapelden de kansen zich op, maar helaas trof geen een doel.

Ook na rust leek er geen vuiltje aan de lucht voor het team van Xavi. Robert Lewandowski tekende voor de grootste kans in de tweede helft, maar het vizier van de Poolse aanvaller stond niet scherp genoeg. Halverwege de tweede helft kregen de bezoekers alsnog de beloning voor het harde werken, toen Joselu op zijn hak werd getrapt en Mateu Lahoz naar de stip wees. Deze penalty werd onberispelijk ingeschoten. In de slotfase leek Barça meer aanstalten te maken om te winnen, maar het slotoffensief kwam te laat. Mede door het lange uitblijven van de tweede treffer aan blaugrana zijde en het optreden van Mateo Lahoz beleefden we een aantrekkelijke, maar rommelige slotfase, waarin niet meer werd gescoord.

Opstelling Barça: Ter Stegen, Sergi Roberto, Andreas Christensen, Marcos Alonso, Jordi Alba, Gavi (52’ Busquets), Frenkie de Jong, Pedri, Raphinha (62’ Dembélé), Lewandowski, Ansu Fati (62’ Ferran Torres)