Nieuws Januari 2014

08-01

Barça - Getafe 4 - 0

FC Barcelona heeft een prima uitgangspositie in de achtste finales van de Copa del Rey bereikt. In de heenwedstrijd wist het team van Tata Martino met 4-0 van Getafe te winnen. De return staat over een week op het programma.

De Blaugrana’s begonnen sterk aan de eerste helft en kwam via Andrés Iniesta aan de eerste kans. Zijn schot werd gepakt door Codina, de keeper van Getafe. Barça bleef aanzetten en kwam via een kopbal van Cesc Fàbregas op voorsprong. De bezoekers kregen in de loop van de eerste helft nog een aantal kleine kansen uit vrije trappen. Ondanks deze doelpogingen bleef Barça het beste van het spel houden. Tot echt grote kansen leidde dit niet meer, wat een 1-0 ruststand tot gevolg had.

De tweede helft begon waar het de eerste helft was geëindigd. De Blaugrana’s probeerden de opening te zoeken en Getafe kon weinig anders dan verdedigen. Dit resulteerde na een uur in een strafschop voor het Catalaanse team. Pedro werd onderuitgehaald, waarna Cesc mocht aantreden. De middenvelder mistte niet en schoot de bal onberispelijk in de kruising. Meteen na de 2-0 kwam Lionel Messi onder luid gejuich in het veld voor Iniesta. De Argentijnse sterspeler deed in positieve zin van zich spreken. La Pulga wist in de resterende tijd twee maal doel te treffen en zette een 4-0 eindstand op het scorebord.

Barça: Pinto, Montoya, Mascherano, Puyol, Adriano, Busquets, Sergi Roberto, Iniesta (64’ Messi), Pedro, Cesc (80’ Song) en Alexis (75’ Tello)

Bekijk HIER de samenvatting van Sport 1.