Nieuws Januari 2017

14-01

Barça - Las Palmas 5-0

Zaterdagmiddag heeft Barça gewonnen van Las Palmas. In Camp Nou zagen 81480 toeschouwers de thuisclub met 5-0 winnen.

Het team van Luis Enrique begon aanvallend tegen de bezoekers en kreeg al snel kansen. Al binnen het kwartier wist Luis Suárez op aangeven van André Gomes de blaugranas op voorsprong te zetten. Barça bleef de eerste helft aanvallen. Het team van Quique Setién wist hier geen antwoord op te geven en beperkte zich tot verdedigen. De Catalanen wisten hier in de eerste helft geen gebruik van te maken. Hierdoor werd de ruststand bepaald
op 1-0.

Na rust stelde Barça orde op zaken. Al na vijf minuten in de tweede helft wist Lionel Messi op aangeven van Rafinha de score te verdubbelen. Nog binnen het uur wist Suárez de 3-0 achter Javi Varas te werken en Arda Turan de 4-0 binnen te schieten. Door deze treffers was het duel definitief beslist. De blaugranas namen gas terug, zonder nog in de problemen te komen. Sterker nog: tien minuten voor tijd zette Aleix Vidal op aangeven van Paco Alcácer de 5-0 op het scorebord. In de resterende minuten werd er niet meer gescoord, waardoor de eindstand bij 5-0 bleef.

Opstelling Barça: Ter Stegen, Vidal, Mascherano, Umtiti, Alba, Gomes (62’ Rakitić), Busquets (73’ Mathieu), Rafinha, Messi, Suárez (68’ Paco Alcácer), Arda Turan