Nieuws September 2015

20-09

Barça - Levante 4-1

Het team van Luis Enrique heeft ook het vierde duel in La Liga gewonnen. In het Camp Nou waren de Blaugrana’s met 4-1 te sterk voor Levante. Andrés Iniesta, Jordi Alba en Luis Suárez kregen dit duel rust en kwamen dit duel niet in actie.

In de eerste helft werd al snel duidelijk dat de Blaugrana’s de betere van het spel hadden. Lionel Messi, Munir El Haddadi en Sandro konden Barça al op voorsprong zetten, maar lieten dit voor rust na. Ook Neymar kreeg nog een goede kans, maar de Braziliaan schoot de bal over het doel van Rubén Iván. Op slag voor rust kreeg het Catalaanse team een vrije trap te nemen, maar Messi kon deze niet verzilveren. Hierdoor werd de ruststand bepaald op 0-0.

Na rust stelde Barça orde op zaken. Al na vijf minuten in de tweede helft bediende Messi de opgekomen Marc Bartra, die de score opende. Een slordige vijf minuten later wist Neymar de score te verdubbelen. Ook La Pulga kreeg nog een kans om te scoren, toen Neymar in het strafschopgebied van de bezoeker hardhandig naar de grond werd gewerkt. De scheidsrechter gaf de Blaugrana’s een penalty, die feilloos werd benut door de Argentijnse sterspeler. Halverwege de tweede helft vergiste Barça keeper Marc-André Ter Stegen zich in een voorzet van Levante. Hierdoor kon Victor Casadesus vrij aannemen en inschieten. Een kwartier voor tijd werd Messi in het strafschopgebied onderuitgehaald, waardoor het team van Luis Enrique wederom een strafschop kreeg. Deze werd door La Pulga hoog over geschoten. Aan het einde van de wedstrijd maakte Messi deze misser goed, door zich een weg door de defensie van de bezoekers te dribbelen en de 4-1 achter keeper Rubén te werken. Dit was meteen het laatste wapenfeit.

Opstelling Barça: Ter Stegen, Alves, Mascherano, Bartra, Adriano, Rakitić, Busquets (63’ Gumbau), Munir, Messi, Sandro en Neymar