Nieuws April 2021

05-04

Barça - Real Valladolid 1-0

De blaugranas zijn de eerste plaats van de Primera División tot op één punt genaderd. In een moeizaam duel, wat wel vaker gebeurd na een interlandperiode, wist het team van Ronald Koeman in de slotfase nog de winst te behalen.

In de openingsfase had Barça nog best veel moeite met Real Valladolid, dat in het eerste half uur vier flinke kansen kreeg. Gelukkig voor de blaugranas stond Marc-André Ter Stegen goed op te letten en stond in enkele gevallen het vizier van de bezoekers niet scherp. Het balbezit was wel voor het team van Ronald Koeman, maar wist geen weg vinden in de hechte defensie van Real Valladolid. De eerste kans van de blaugranas kwam op naam van Griezmann, maar zijn inzet werd gekeerd door doelman Jordi Masip, de voormalig keeper van Barça B. Enkele seconden later zag Pedri zijn inzet via de vingertoppen van dezelfde doelman de bal tegen de paal belanden.

Na rust waren de Catalanen beter uit de startblokken gekomen. Het tempo lag aanzienlijk hoger dan in de eerste helft. Toch was de beste kans, nog net binnen het uur, was namens Lucas Olaza voor Blanquivioletas. In de tegenaanval zag Ousmane Dembélé zijn kans nog gekeerd en de rebound werd naast geschoten door Antoine Griezmann. Na een uur spelen, werden de blaugranas wel gevaarlijker. Onder andere Lionel Messi kreeg via een vrije trap een kans, maar werd gepakt door Masip. Ook invaller Trincão zag zijn inzet gekeerd door de doelman van de bezoekers. Tien minuten voor tijd kwam Barça met een man meer te staan, toen Dembélé door Oscar Plano onderuit werd gehaald. De Spaanse middenvelder kreeg hiervoor de rode kaart. FC Barcelona bleef geconcentreerd aanvallen. Dit resulteerde in de laatste officiële minuut nog tot een voorsprong. Dembélé wist de bal nog nét in het hoekje langs Masip te werken.

Opstelling Barça: Ter Stegen, Mingueza (63’ Araujo), Frenkie de Jong, Lenglet,
Dest (87’ Puig), Busquets (63’ Braithwaite), Pedri (77’ Ilaix Moriba), Jordi Alba,
Messi Dembélé, Griezmann (63’ Trincão)