Nieuws Oktober 2018

20-10

Barça - Sevilla 4-2

FC Barcelona heeft op zaterdagavond met 4-2 van Sevilla gewonnen. In een thuisduel wist de ploeg het duel tussen tegen de verrassende nummer één van de competitie winnend af te sluiten, waardoor Barcelona weer aan kop gaat in Spanje. Helaas moest het dit wel bekopen met een blessure van Lionel Messi.

Na 8 speelronden ging Sevilla als koploper op bezoek bij Barça met een zeer interessant duel in het vooruitzicht. Barcelona opende sterk en al na 2 minuten was het Coutinho die met een bekeken schot raak knalde op aangeven van Messi. Messi dribbelde zichzelf even later met een bekeken schot na 2-0, vlak nadat Sevilla de paal raakte. Hierdoor leek het al snel klaar in Camp Nou. Na ruim 25 minuten spelen was er echter een grote klap voor Messi: de aanvoerder moest geblesseerd het veld verlaten en blijkt nu zijn arm te hebben gebroken. Dit gebeurde na een zeer ongelukkige val tegen de grond.

In de tweede helft in Barcelona mist Suárez enkele grote kansen, terwijl Sevilla aan de andere kant er niet in slaagt de spanning in de wedstrijd terug te brengen. Na een uur is Ter Stegen paraat met een fabelachtige redding, wanneer hij een kopbal uit de krusing tikt. Direct hierna maakt Suárez met een penalty de 3-0 uit een zelf versierde strafschop. Dan lijkt het doelpuntenfestijn compleet maar er vallen nog drie treffers. Lenglet kopt een bal ongelukkig in eigen doel die door Pablo Sarabia werd afgevuurd. Rakitic en Muriel scoren beiden fraaie treffers in de slotfase met twee bekeken schoten van net binnen de zestien, waarbij de bal van de Kroaat met een fraaie volley nog tussen de hoogtepunten mag. Barça mag zich koploper noemen met 18 punten uit 9 maar helaas zal het Messi wel drie weken moeten missen.

Opstelling Barça: Ter Stegen; Semedo, Piqué, Lenglet, Alba; Busquets, Rakitic, Arthur ('66 Roberto); Suárez ('81 Munir), Messi ('26 Dembélé), Coutinho  

Foto: www.fcbarcelona.cat