Nieuws Juli 2018

29-07

Barça - Spurs 2-2

FC Barcelona heeft het eerste duel van het seizoen 2018/2019, een vriendschappelijke wedstrijd tegen Tottenham Hotspur, na strafschoppen gewonnen. Het duel om de International Champions Cup eindigde in 2-2 na 90 minuten, dus moesten er strafschoppen aan de pas komen in Los Angeles. Barcelona bereidt zich in Amerika voor op het nieuwe voetbalseizoen. De nieuwe aankopen Arthur, Lenglet en Malcom kwamen allen in actie en de Braziliaanse middenvelder Arthur wist zelfs te scoren. De WK-gangers ontbraken nog, dus was er ook ruimte voor nieuwe talenten om op te staan.

Barcelona was de eerste helft in topvorm, met een opstelling waarbij alleen Sergi Roberto speelde van de namen die normaal gesproken in de basis staan. Verder kregen André Gomes en Denis Suárez ook speeltijd, maar beide mannen moesten al vroeg het veld verlaten met een blessure. Jasper Cillessen was de enige speler van Barça die de volle 90 minuten vol mocht maken. Juan Miranda maakte indruk als back, het jonge talent uit de jeugdopleiding was defensief sterk en toonde zich ook aanvallend slagvaardig. De meeste indruk maakte echter Riqui Puig, de piepjonge middenvelder die na 26 minuten al voor de leeuwen werd gegooid. Samen met Cucurella, Palencia en Abel Ruíz behoort hij tot de nieuwe Barça B-generatie.

De openingsgoal kwam van het hoofd van Munir El Haddadi, die terug is na een uitleenbeurt afgelopen seizoen. Hij kopte van dichtbij de bal langs Spurs-keeper Gazzaniga. De 2-0 mocht er ook wezen na een half uur spelen. Middenvelder Arthur schoot de bal van buiten de 16 in de kruising met een vernietigende uithaal. In de tweede helft liet Barcelona zich echter verrassen en door goals van Son en N'Koudou werd het weer gelijk. Met de invalbeurt van Michel Vorm bij de Spurs stonden er dus tijdens de penalty-shootout twee Nederlandse keepers op het veld. Voor Barcelona scoorden alle spelers, waaronder de jonge Puig. Cillessen kon het schot van Anthony Georgiou keren, waardoor aankoop Malcom zijn debuut bekroonde met het scoren van de beslissende strafschop. Barcelona oefent ook nog tegen AS Roma en Milan.