Nieuws Mei 2011

29-05

Barça terug in Spanje

Zondagmiddag bracht het team van Pep Guardiola de 'Cup met de grote oren' weer terug naar Catalonië. Vanuit het vliegtuig, welke geland was op El Prat, stapte iedereen direct in de Bus. Vanuit de haven startte deze bus met een rondtour door Barcelona. De fans verzamelde zich al vroeg in de diverse straten langs de route om het beste plekje te bemachtigen.

Vanaf half zes, brak het feest dan echt los, de bus startte met de tour en de spelers genoten zichtbaar van alles fans die langs de route stonden. De bekers van de Primera División en de Champions League stonden voor op de bus. Dit was wel zo gemaakt, dat de kostbare bekers niet konden vallen.

Nadat de bus de route van acht kilometer had afgelegd, kwam de open dubbeldekker bus aan bij Camp Nou waar het feest verder ging. De hekken van Camp Nou waren om ongeveer kwart voor zes open gegaan en het stadion was rond half zeven bijna vol. In het stadion werden de mensen bezig gehouden met optredens van artiesten. Ook werd onderstaande video "Gràcies Equip" getoond op de grote schermen in het stadion. Ook worden op deze schermen de laatste twee minuten getoond van de wedstrijd waarin de handballers van FC Barcelona, Barça Borgers, ook Europees kampioen worden.

Ondertussen kwam de bus dichterbij het stadion, waar steeds meer mensen langs de straat stonden, omdat zij het stadion niet meer in konden. De politie maakte een schatting dat er ongeveer 60.000 waren die voor gesloten hekken stonden bij het stadion. Ondanks deze drukte was de bus toch eerder dan geplant in het stadion.

In het stadion aangekomen werd het feest voor gezet. De spelers droegen de beide bekers naar binnen en enkele spelers mochten een woordje zeggen, zo kwamen onder andere Messi, Iniesta, Valdés en Piqué aan het woord. Abidal kreeg van de 100.000 mensen die in het stadion aanwezig waren, een geweldig applaus. Na dit alles maakte de hele groep een ereronde door het stadion. Na deze ronde keerde de spelers weer terug en poseerde ze allemaal eventueel met hun meegebrachte kinderen voor de aanwezige fotografen. Alle festiviteiten werden afgesloten met een groot vuurwerk, waarna de spelers de kleedkamers opzochten en het massaal toegestroomde publiek het stadion weer verliet.