Nieuws Mei 2013

28-05

Barça traint voor finale

Aanstaande woensdag staat om 21.30 uur de finale van de Copa Catalunya tegen
RCD Espanyol op het programma. De selectie van FC Barcelona is op een aantal punten gewijzigd. Éric Abidal, Lionel Messi en Carles Puyol werken nog aan hun herstel.

Adriano Correia heeft niet de hele training met de groep getraind. Halverwege de training verliet de Braziliaan het veld om zijn contract te verlengen. De verdediger heeft het contract ondertekend (video) dat hem tot de zomer van 2017 aan Barça verbindt.

Dani Alves, de andere Braziliaanse vleugelverdediger in Catalaanse dienst, heeft zich al bij de Braziliaanse selectie gevoegd voor de voorbereiding op de Confederations Cup, dat op 15 Juni begint.

Hiernaast zijn Cristian Tello, Thiago Alcántara, Marc Bartra, Martín Montoya en
Marc Muniesa afwezig vanwege het EK met het Spaanse Elftal U21, dat van 5 tot en met 18 Juni in Israël gehouden wordt. Het Spaanse elftal zal het in de poulefase opnemen tegen Nederland, Rusland en Duitsland. De halve finales worden op
15 Juni gespeeld, waarna op 18 Juni de finale wordt gespeeld in het Teddy Stadion in Jeruzalem.

Vanwege de afwezigen hebben acht spelers van Barça B zich bij de selectie van de Catalaanse hoofdmacht gemeld. Oier Olazábal, Javier Espinosa, Ivan Balliu,
Gerard Deulofeu, Sergi Gómez, Sergi Roberto, Rafinha en Patric. De 21 koppige selectie voor de finale van de Copa Catalunya wordt compleet gemaakt door:
José Manuel Pinto, Gerard Piqué, Javier Mascherano, Adriano Correia, Jordi Alba, Alex Song, Sergio Busquets, Cesc Fàbregas, Jonathan dos Santos, Alexis Sánchez, David Villa en Pedro Rodríguez.